Reportatge

“El Messi de 'Fortnite'”

‘Lolito’ serà l’estrella invitada, des de casa seva, a la desena edició del Saló del videojoc. És un dels jugadors més destacats de ‘Fortnite’ i un ídol dels infants.

“El Messi de 'Fortnite'”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular pot semblar agosarat però per al director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, Lolito Fdez és “el Messi de Fortnite”, i amb un punt d’orgull va anunciar ahir que participarà en la desena edició del Saló del videojoc, que se celebrarà entre el 22 i el 24 de febrer al Prat del Roure. Lolito és un referent d’aquest joc en línia. “Els infants d’Andorra tindran l’oportunitat de jugar amb una estrella. És una persona arxiconeguda i estem seguríssim que els farà molta il·lusió. És com si a uns nens que juguen a futbol els poses Messi perquè juguin amb o contra ell”, va explicar. La seva felicitat, però, no serà absoluta perquè Lolito no hi serà físicament “per temes de seguretat”. Nadal va recordar que “és una persona molt mediàtica i podria ser complicat però segur que jugarà en directe amb els infants d’Andorra”.

Amb gairebé cinc milions de subscriptors, és un dels youtubers més seguits i des de fa uns mesos viu al Principat. De fet, un dels vídeos que van generar més repercussió va ser el que anunciava que deixava Espanya per instal·lar-se aquí. Tot i així, les seves partides a Fortnite són seguides per milions d’espectadors i la més vista de totes ha arribat als 9,5 milions de visualitzacions.

Andorra Telecom encara treballa en la manera de garantir que la partida sigui exclusiva per als joves del Principat, així com perquè qui vulgui pugui seguir-la en línia. Per garantir que tant aquest torneig com la resta que es faran (FIFA19, PES2019, Clash of Clans o Red Dead Redemption) es desenvolupin amb normalitat, la parapública disposarà de fins a un gigabyte per segon, i encara es podria augmentar l’amplada de banda si fos necessari, per això Nadal va indicar que “la connectivitat no serà un problema”.

La desena edició del Saló del videojoc tindrà divuit zones dedicades majoritàriament a l’entreteniment, però també es destinaran espais a la realitat virtual o a la robòtica. Des de l’organització es preveu una assistència de 6.000 persones i el pressupost arriba als 40.000 euros. També hi haurà un lloc destacat per al joc de la Copa del Món, a la pista de l’Àliga. Paral·lelament, l’UdA oferirà un seminari els dies 21 i 22 per tractar des de diversos àmbits les oportunitats que genera el sector.

tracking