La patronal internacional insta a aclarir la vaga abusiva

La Confederació Empresarial confia que es creïn sindicats privats

La patronal internacional insta a aclarir la vaga abusivaC. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després de l’aprovació de les lleis d’acció sindical i patronal, i la de conflicte col·lectiu, la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) va demanar un informe a l’Organització Internacional d’Empleadors (OIE) per garantir que la nova normativa és homologable a la dels països de l’entorn. El president de la patronal andorrana, Gerard Cadena, va presentar ahir els resultats d’aquest estudi, que, sobre la base del que estableix l’Organització Internacional del Treball (OIT), dona el vistiplau a les dues lleis.

Tot i això, Cadena va explicar que l’OIE destaca que “hi ha aspectes que caldria definir millor”. En aquest sentit, sobresurt la necessitat d’aclarir de qui és la responsabilitat i qui ha de fer-se càr­rec dels danys provocats arran d’una vaga abusiva o il·legal. “Faltaria regular amb més detall el tema de l’abús del dret de vaga”, va indicar l’advocada i secretària de la CEA, Elena Redondo, que va concretar que totes aquestes millores s’hauran de dur a terme a través del desplegament reglamentari de les normatives laborals. El president de la CEA va afirmar que la patronal estarà “atenta” per assegurar que el reglament corregeix les deficiències determinades per l’OIE.

En qualsevol cas, Cadena va apuntar que cal que les compa­nyies del país estiguin preparades per fer front als canvis del nou marc normatiu, i va assenyalar que la CEA ha posat en marxa un servei de consulta gratuït per als seus socis. D’altra banda, el líder de la patronal va posar l’accent en la necessitat de desenvolupar el sindicalisme privat perquè els treballadors tinguin els seus representants dins de les empreses i per confeccionar els convenis col·lectius. “Pensem que són molt necessaris”, va dir.

tracking