x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
EMPRESES

La CEA afirma que la reforma laboral dona més seguretat jurídica

L'entitat impulsa un nou servei de consultoria adreçat a l'empresariat per resoldre dubtes sobre la nova llei
Gerard Cadena, president de la CEA, i Elena Redondo, advocada i secretaria de l'entitat

Gerard Cadena, president de la CEA, i Elena Redondo, advocada i secretaria de l'entitat

Gerard Cadena, president de la CEA, i Elena Redondo, advocada i secretaria de l'entitat

Carlos Gallardo
Actualitzada 04/02/2019 a les 17:27
La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) considera que la nova legislació laboral -la normativa sobre l’acció sindical i patronal i les mesures de conflicte col·lectiu- dóna més seguretat jurídica, amplia les modalitats de contractació i incrementa els drets socials dels treballadors, tal com ho ha explicat Gerard Cadena, president de la CEA, durant la roda de premsa d'aquest matí.
Amb motiu d'aquesta aprovació legislativa, la confederació empresarial ha demanat a l'Organització Internacional d'Empleadors (OIE) un informe per avaluar si aquests textos legals s'adeqüen als estàndards de l'Organització Internacional del Treball (OIT) i també per avaluar si els interessos dels empresaris són respectats adequadament. Pel que fa a la llei d’Acció sindical i patronal, l'OIE creu que està conforme amb els Convenis de l’OIT. Sobre els interessos dels empresaris, la patronal internacional destaca que la llei d'acció sindical no determina les responsabilitats en casos de vaga abusiva.

Des de la CEA destaquen que, en termes generals, aquesta nova llei respecta l’estructura de l'anterior i aporta molts beneficis. S'estableix l’obligació que tots els contractes de treball es formalitzin en endavant per escrit, modifica la regulació del període de prova i introdueix noves modalitats contractuals, com el contracte de treball a distància o teletreball. Gerard Cadena ha comentat que s'ha de valorar el fet que la reforma ampliï el descans per maternitat a vint setmanes i el de paternitat a quatre.
Elena Redondo, advocada i secretària de la CEA, ha comentat que, a causa de la incertesa que provoca la reforma laboral, han posat en marxa un servei d'assessorament gratuït de consulta per resoldre dubtes sobre la nova reforma laboral. Ha afirmat que aquest nou servei serà necessari perquè s'ha demostrat que hi ha incertesa laboral entre l'empresariat.

 
Etiquetes
  • #3 Fi del antic regim
    (04/02/19 18:04)

    Amb aquestes lleis es demostra al servei de qui esta el govern, el regin i les maneres de fer des de fa,segles s'esta acaban el regim feudal esta arribant a la seva fi,privilegis,favoritisme,obscuran-tisme, trafic d'influencies, desigualtats socials, prevaricació, blanqueig, contraban, hi un llarg etc,son les ultimes coletades del antic regim que encara avui perdura, però que per sort s'esta acabant.

    Respondre
  • #2 molta molta seguretat juridica
    (04/02/19 17:11)

    deu ser per fotre al carrer molta gent amb tota la seguretat juridica con ja es lleigeig altres medis de comunicasio sense que tinguin que rasca la butxaca , i mentrestan cada dia mes gent de mitjana edad sense feina camuflada sota la seguretat juridica perque com tinguis mes de 40 anys ets un residuo de la societat ,dormiu tranquils politics?

    Respondre
  • #1 Sense comentaris
    (04/02/19 15:42)

    Si, i entre altres bondats, la reforma laboral contribueix al desmantellament de l'Estat del Benestar i col·loca les bases jurídiques per legalitzar el retrocés laboral al segle XIX.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts