x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sanitat

El cap de traumatologia va arribar a guanyar 16.000 euros mensuals

Els contractes fets a l’època de Lluís Burgués van permetre a Josep Maria Muñoz i d’altres percebre sous estratosfèrics per acumulació de guàrdies i primes
David Roca durant unes jornades formatives a la Clínica Teknon de Barcelona.

L'excap de traumatologia va cobrar 16.000 euros al mes

David Roca durant unes jornades formatives a la Clínica Teknon de Barcelona.

Actualitzada 04/02/2019 a les 12:18
L’antic cap de traumatologia, Josep Maria Muñoz, va arribar a guanyar setze mil euros al mes gràcies als tipus de contractes que es feien a l’època de la direcció general de Lluís Burgués, que permetien una acumulació de primes, hores extra i guàrdies pagades de forma desproporcionada en relació als estàndards. Muñoz va aconseguir els salaris superiors als setze mil euros al mes en la suma dels seus honoraris com a traumatòleg, el pagament d’un complement per ser cap del departament i, especialment, per les guàrdies que realitzava. Aquesta retribució anava acompanyada d’un tipus de contracte que li permetia tenir una tasca limitada dins del centre amb moltes hores per poder fer altres activitats.
Els excessos en el contracte de Muñoz van ser el motiu fonamental pel qual la direcció de l’Hospital liderada per Josep Maria Piqué i Joan Martínez Benazet va decidir no renovar la seva continuïtat. Els cobraments, a més, estaven acompanayats de tota una sèrie de prerrogatives que Burgués va concedir a Muñoz i que els actuals responsables no estaven disposats a acceptar. Hi havia altres contractes clarament onerosos per al centre, entre els quals els dels doctors Garcés, Monclús o Gómez, i Piqué i Martínez Benazet van decidir que no es podien mantenir per la discriminació envers altres metges i per la càrrega econòmica a l’hospital. Actualment, però, la liquidació de tot el llast de l’era Burgués encara no ha finalitzat i, segons fonts properes a l’hospital, encara hi ha algun cas d’excés que no ha pogut ser reconduït.

Muñoz va decidir no continuar a l’hospital un cop se li va comunicar que deixava de ser cap de servei, però posteriorment va tornar per presentar-se a dues places. La primera, com a assalariat del centre, no la va obtenir ja que va correpondre al traumatòleg gallec David Roca. La segona, com a metge per compte propi que visit aa la seva consulta i pot operar a l’hospital, la va guanyar.
 
REPORTATGE
LLOGUERS A PREUS D'OR

El traumatòleg David Roca, provinent de la Clínica Teknon de Barcelona, va obtenir la plaça de traumatòleg assalariat que ha deixat vacant Ignacio Torrero. La intenció de la direcció de l’Hospital és que Roca, amb un gran currículum, passés a dirigir l’àrea de traumatologia del Nostra Senyora de Meritxell, en substitució de Josep Maria Muñoz. David Roca Romalde forma part de l’equip de tractament de lesions esportives al Centre Mèdic Teknon des de 2006. Està especialitzat en el tractament de les fractures a través de procediments quirúrgics i no quirúrgics però sempre mínimament invasius. Es tracta de l’osteosíntesi mínimament invasiva i que es basa en la utilització de tècniques molt poc agressives per a aconseguir resultats en un temps menor que amb procediments convencionals. Aquesta tècnica elimina immobilitzacions prolongades amb escaioles, cabestrells i crosses.
David Roca encara no s’hai ncorporat al lloc de traumatòleg, tenint en compte que per ser cap s’ha d’esperar que es resolgui un edicte, i aquesta situació havia desencadenat el rumor respecte que finalment no vindria. La realitat és que Roca no s’ha desplaçat encara perquè no ha trobat un habitatge de les característiques que vol a un preu que no consideri abusiu en el lloguer. Tot i que el salari com a traumatòleg, unit al de cap de traumatologia, és força elevat, Roca no s’espearva que el nivell dels lloguers fos tan alt. El tipus d’habitatge -porta tota la família- que busca no baixa d’entre els dos i tres mil euros mensuals de lloguer. Aquesta situació fa que Roca ha ratificat que s’incorporarà però està avaluant com ho fa. És possible que finalment hagi de canviar els plans i primer instal·lar-se ell i posteriorment portar la família. Aquesta opció li permetria agafar inicialment un habitatge no gaire gran i un cop instal·lat tindria temps per buscar la ubicació definitiva. Durant tota la setmana passada es va estar especulant respecte si la direcció de l’hospital es veuria obligada a elegir un cap de traumatologia diferent perquè es donava per fet que si en mes d’un mes Roca no s’ha incoporat ja no ho faria. La direcció, a la qual Roca fins i tot va demanar a veure si el podien ajudar amb el problema de l’habitatge, confia que començi a treballar en breu.
Etiquetes
  • #14 Andorrana
    (04/02/19 16:04)

    I el meu comentari?

    Respondre
  • #13 I el sou actual?
    (04/02/19 12:53)

    I per quant han contractat a l'actual??? Axó no es diu. Ja seria hora de possar fi a tanta disbauxa a l'hospital. Hi ha d'haver uns varem, i prou de sous impossibles, tant a l'hospital com a "càrrecs de confiança".

    Respondre
  • #12 Meri
    (04/02/19 11:53)

    dand va dir..
    Totalment d'acord!
    El sou d'alguns metges és estratosfèric, però si comparem és molt més escandalós el sou dels "organismes oficials" tipus AREB, INAF, CRES, CRAJ ...

    Respondre
  • #11 Alibaba i els 40
    (04/02/19 11:47)

    Portem anys amb notícies d'aquestes característiques, però ningú s'atreveix a regularitzar aquest berenar de negres a costa de les arques públiques.

    Respondre
  • #10 dand
    (04/02/19 11:27)

    Prefereixo que cobri aquests calers per salvar vides que no com a l'areb que cobren gairebè el mateix 

    Respondre
  • #9 Joan
    (04/02/19 11:02)

    Estratosfèrics? I què us penseu que guanya un metge especialista, 1000 euros? Un familiar meu és metge especialista en un gran hospital espanyol i guanya cada més un sou de 5 xifres, sense ser ni cap de servei ni res, no veig a on està la noticia... En que a Andorra tenim sous de l'Àfrica profunda?

    Respondre
  • #8 Responsabilitats???
    (04/02/19 10:40)

    I algú ha demanat responsabilitats per una bajanada com aquesta??? A sobre ara li han donat un permís d'exercici lliberal. Genial, no ha aportat res, servei desmantellat, i a continuar xutat... Amb el vist i plau del ministeri i de la CASS. Després no hi ha diners per pagar ni pensions ni alguns actes mèdics. Algú demanarà responsabilitats? Si contínuament deixem que succeeixin aquests atropellaments a la justícia. . Ont es la justícia???

    Respondre
  • #7 Damià
    (04/02/19 10:37)

    Aquesta notícia sensacionalista només és la punta de l'iceberg, no interessa arribar al fons de la qüestió, només interessa incendiar intencionadament.

    Respondre
  • #6 peret
    (04/02/19 10:02)

    El que passa és que ningú vol vindre a Andorra a treballar. Per que vingui un bon professional a estar 2 o 3 dies setmanals aquí cal sucar-lo bé. Si no, ja estan prou bé a Barcelona. Així de simple.
    I sort que algú ve, per que si no tots a l'hospital de la Seu... i gràcies!

    Respondre
  • #5 XXNB
    (04/02/19 10:00)

    I dic jo...com es que no feu publics els sous del metges lliberals andorrans???? I no aquest linxament continuat als metges de fora.

    Respondre
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts