França

Els residents gals participaran al debat nacional de Macron

Els residents gals participaran al debat nacional de Macron

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els residents francesos al Principat podran dir la seva en el gran debat nacional que ha impulsat el president de l’Hexàgon i Copríncep, Emmanuel Macron, en reacció a les intenses protestes dels Armilles Grogues. La diputada de la cinquena circumscripció a l’estranger, Samantha Cazebonne, que forma part del partit de la República En Marxa de Macron, visitarà el Principat el dia 20 de febrer.

De moment, es desconeixen els detalls de l’indret on es farà la trobada, que es preveu que sigui dirigida per ciutadans voluntaris i representants consulars. També és previst de fer una retransmissió en directe a través de les xarxes socials per a les persones que no puguin assistir a l’acte. A través d’un vídeo, Cazebonne també anima els residents a enviar propostes per correu electrònic. La representant francesa remarca que el rol dels francesos residents a l’estranger “és tan important com el dels compatriotes que viuen en territori nacional”. Segons el diari digital Le Petit Journal, la diputada també té previst fer altres reunions amb residents gals a l’estranger a ciutats de la circumscripció com Mònaco, Madrid, Lisboa, Faro i Barcelona.

L’objectiu de les trobades és dialogar i aportar propostes sobre diferents temes, com ara la fiscalitat i la despesa pública, l’organització de l’estat i dels serveis públics, la transició ecològica i la democràcia i la ciutadania. Es preveu que els debats durin a França fins al proper 15 de març. El moviment per debatre sobre propostes aplicables a França ha comptat també amb el suport dels diferents representants locals del país.

tracking