Mobilitat

Tallat l'accés a França per carretera a causa de la neu

Tallat l'accés a França per carretera a causa de la neuA. Audrey

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nevada que va caure ahir en cotes altes va obligar a tallar alguns punts de la xarxa viària del país i també l’accés a França per la carretera RN-22, segons van informar l’àrea de Mobilitat i el Centre d’Enginyeria i d’Informació del Trànsit (CIGT) de Foix.

A la tarda la circulació es va complicar. Es van haver de tallar els accessos a Arcalís, a la cota 1.850, i al port d’Envalira, a la CG-2. Fonts de Vallnord Ordino-Arcalís van explicar que al matí ja feien falta equipaments especials per accedir a l’estació i que a partir del migdia es van anar tancant remuntadors i només es van deixar oberts els telearrossegadors fins a les cinc de la tarda.

Des de l’estació d’esquí van afirmar que posaran a punt les instal·lacions per tal que es puguin reobrir aquest matí, però la decisió dependrà de l’estat de la carretera, que haurà de ser avaluat pels membres del COEX, i també del risc d’allaus. L’àrea de Mobilitat va informar precisament de possibles despreniments a cotes altes i recomanava no agafar el vehicle en cas que no fos necessari. Durant la jornada d’ahir, va caler circular amb equipaments especials a la CG-3 i CG-4 partir de la Massana, i a la CG-2 a partir de Canillo. Segons l’ens de gestió del trànsit francès, també es va prohibir la circulació a la carretera RN-320, concretament al coll de Pimorent, on la circulació era “impossible”. En canvi, es va poder mantenir obert el túnel de Pimorent.

tracking