ANC Andorra convoca protestes pel judici a polítics catalans

La delegació andorrana de l’Assemblea Nacional Catalana anuncia una concentració per als dimarts 12 de febrer a la plaça de la Rotonda

ANC Andorra convoca protestes pel judici a polítics catalans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació andorrana de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) convocarà protestes contra el judici que es farà als polítics independentistes empresonats. El primer acte previst és una concentració fixada per al dimarts 12 de febrer a les vuit del vespre a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella, davant de l’estàtua de Salvador Dalí. Aquest és el dia en què es preveu l’inici de la vista oral contra els polítics catalans empresonats: Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Dolors Bassa i Carme Forcadell.

Etiquetes:

La concentració del dia 12 es farà a Androra conjuntament amb totes les capitals de comarca catalanes, les principals ciutats i en els països on l’ANC tingui delegació. La presidenta de l’ANC a Andorra, Roser Gordillo, va indicar que es podran convocar més protestes a mesura que avanci un judici en el qual pensa que el veredicte de culpabilitat està decidit abans de començar perquè “la justícia espanyola és vergonyosa”. Gordillo va comentar que les protestes es fan “per mostrar l’oposició a una injustícia molt gran amb els polítics catalans que estan empresonats per defensar les seves idees”. Per aquest motiu considera que “Espanya és una dictadura disfressada de democràcia on hi ha presos polítics i s’empresona la gent per seguir el mandat del poble a les urnes”.

COMPARACIÓ AMB VENEÇUELA

Gordillo va incidir en la “hipocresía” dels governants espanyols que demanen a Veneçuela que posi les urnes i que deixi que el poble s’expressi. A Catalunya “en canvi, no ens deixen posar urnes i empresonen els polítics que no pensen com ells”. La presidenta de la delegació andorrana de l’ANC va comentar que “ens haurien de deixar votar un referèncum i acceptar el resultat, perquè si surt que ‘no’ nosaltres també ho respectarem”.

L’ANC va emetre ahir un comunicat on convocava la concentració i on no només fa referència als “presos polítics”, sinó també al patiment que tenen els seus amics i familiars. El text destaca que “en aquest judici no només es jutgen persones innocents que han estat fidels als seus ideals i al mandat d’un poble, sinó que es jutja tots els independentistes que tenim un anhel de llibertat contra un Govern opressor i dictatorial”. El lema de la concentració serà “Per denunciar el judici al Tribunal Suprem espanyol contra els polítics catalans i demanar el seu alliberament immediat”.

Gordillo va apuntar que es temen que “el judici no vagi en uns termes favorables” i considera que tot està preparat perquè hi hagi una condemna per a tots els polítics catalans jutjats. Concretament els presos independentistes catalans són acusats per organitzar el referèndum de l'1 d'octubre de 2017 malgrat la suspensió pel Tribunal Constitucional i per declarar la independència de Catalunya fora de les vies legals. Els presos sobiranistes ja han estat traslladats a Madrid i els homes han quedat ingressats a la presó de Soto del Real i les dones a Alcalá Meco. La Fiscalia demana penes de 7 i 25 anys de presó en considerar-los autors de delictes de “rebel·lió”, “sedició” i “malversació de cabals públics”. L’advocacia de l’Estat, en canvi, demana entre set i dotze anys de presó perquè considera que va ser sedició i no rebel·lió.

tracking