Política

Tercera reunió dels observadors del grup d'amistat d'Andorra del parlament europeu

El Consell General va rebre ahir la visita de set eurodiputats representants del grup d’amistat informal del Parlament europeu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General va rebre ahir la visita de set eurodiputats representants del grup d’amistat informal del Parlament europeu. Aquesta és la tercera reunió que les autoritats andorranes fan amb aquest grup amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat andorrana de primera mà. En aquesta ocasió s’han tractat temes al voltant de l’educació, la sanitat, el turisme o el model econòmic. Tal com va confirmar ahir el conseller general de DA i president de la comissió legislativa de Política Exterior, Carles Enseñat, aquests eurodiputats han de fer unes recomanacions globals del Principat a la Comissió Europea i tenir-les en compte en la negociació per l’acord d¡associació. Aquesta visita, per tant, ajuda que les puguin fer “coneixent bé el país” i no les facin amb “la teoria i el paper”. Un cop aquestes recomanacions s’integrin en el text del Parlament europeu, s’hauran de votar a principis de març i es negociarà l’acord d’associació amb aquests informes oficials aportats pels eurodiputats a la Comissió Europea.

Enseñat va assegurar que durant la jornada van rebre diverses felicitacions per part dels eurodiputats pel que fa, sobretot, a qüestions com el model educatiu i la “transversalitat dels idiomes” existent al país.

tracking