Esllavissada al berenador de la cascada de Moles

Protecció Civil destaca que no es va produir cap dany personal ni que cap vehicle es va veure afectat

Esllavissada al berenador de la cascada de MolesÁlvaro Bengoechea

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La terra va caure ahir, literalment, sobre la cascada de Moles. Els bombers van rebre pels volts de les 16 hores l’avís d’una esllavissada en aquest punt turístic i natural de Canillo i van desplaçar-hi un camió per controlar “la caiguda d’una part de la muntanya”. Fonts del cos van apuntar que no es va produir cap dany personal i que tampoc cap vehicle es va veure perjudicat pel despreniment de roques.

No obstant això, des de Protecció Civil van advertir que el berenador de la cascada sí que va resultar malmès. El seu director, Francesc Areny, va explicar que es van produir “danys a les taules i als bancs”. De fet, Areny va posar l’accent en el fet que es va optar per precintar la zona de pícnic i així assegurar que ningú pugui accedir a un punt que “a l’hivern pot estar tancat perquè no hi ha una meteorologia gaire bona”. “No hem fixat fins quan pot estar tancada aquesta zona”, va afegir.

El cap de Protecció Civil va assenyalar que va “arribar alguna roca a l’aparcament i a la carretera”, motiu pel qual també es van desplaçar fins allà alguns agents del servei de circulació de Canillo. Tot i això, Francesc Areny va recordar que l’afectació en el trànsit va ser mínima i es va congratular per la rapidesa dels cossos d’emergència. En paral·lel, Areny va remarcar que el Govern va mobilitzar un geòleg per valorar les causes de l’esllavissada. Fonts de l’executiu van apuntar que aquest expert ara s’encarregarà d’elaborar un informe, si bé es preveu que torni avui mateix a la cascada per acabar de recollir tota la informació necessària.

INCIDENT "DE CERTA MAGNITUD"

En aquest sentit, el director de Protecció Civil va avançar que probablement el despreniment hagi estat fruit de l’acumulació de neu i gel i de la pluja en “una zona sensible”. “Ha estat una esllavissada de certa magnitud”, va afirmar Areny, que va especificar que van caure “un centenar de metres cúbics” de terra i roques. En concret, Francesc Areny va destacar que el despreniment va tenir lloc a “uns 20 o 30 metres” de la cascada “en pla horitzontal”. “L’esllavissada s’ha fet a l’esquerra de la cascada mirant des de la carretera”, va dir.

D’altra banda, el cap de Protecció Civil va assegurar que “en els propers dies s’haurà d’acabar de mirar a veure quin tipus d’intervenció es fa”. En tot cas, Areny va subratllar que “per precaució” s’ha tancat un dels dos carrils de baixada de la carretera a l’alçada de la cascada fins que no s’hagi esclarit el perquè del succés.

Esllavissada al berenador de la cascada de Moles

tracking