En llibertat l'andorrà tancat per l'agressió sexual a la Seu

La geolocalització del seu telèfon mòbil situa el dispositiu al Principat la nit dels fets

En llibertat l'andorrà tancat per l'agressió sexual a la SeuCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d'instrucció número 2 de la Seu d'Urgell ha acordat deixar en llibertat sota fiança de 3.000 euros el segon detingut per l'agressió sexual múltiple a una veïna de la Seu d'Urgell de 19 anys, l’andorrà de 21 anys que va ingressar en presó preventiva el 9 de gener passat per ordre del mateix jutjat. El jove, que també resideix al Principat, va abandonar el centre penitenciari dijous després que el jutjat acceptés la petició de llibertat de la defensa, i amb l'obligació de personar-se els dies 1 i 15 de cada mes davant del jutjat de la capital de l'Alt Urgell.

Etiquetes:

Fonts properes a la causa van explicar que “la dada clau” per aconseguir la llibertat del detingut havia estat la geolocalització del telèfon mòbil del jove, que “situa el dispositiu durant totes les hores de la matinada del dia 25 a Andorra i mai a Espanya”. En aquest sentit van apuntar que inicialment els Mossos d'Esquadra no van poder obtenir informació del mòbil en no disposar de la clau d'accés però que “finalment el jove va donar de forma voluntària” la clau que ha permès disposar d'aquesta informació. A dia d'ahir i segons les mateixes fonts, la policia catalana no havia presentat encara “cap informe relacionat amb el contingut i les dades del telèfon”.

TESTIMONIS DE LA DEFENSA

La defensa, per la seva banda, va presentar fins a quatre testimonis que van declarar que la nit de Nadal "van estar en tot moment amb el jove i que no van sortir de territori andorrà". A banda van presentar documentació, entre la qual algunes fotografies que situaven el jove aquella nit a Andorra. “Són totes aquestes modificacions de les circumstàncies que han generat el dubte que ell estigués realment a la discoteca de la capital de l'Alt Urgell”, van concloure. Les mateixes fonts van apuntar a “una possible confusió” de la jove veïna de la Seu que va denunciar l'agressió sexual múltiple i van criticar la mesura de presó provisional que va decretar inicialment el jutjat “havent tingut en compte únicament la identificació de la noia sense practicar prèviament diligències cap al jove”.

La denúncia dels fets, que s’haurien produït la nit de Nadal en una discoteca de la Seu d’Urgell, s'ha saldat fins al moment amb dos detinguts. El primer, el 28 de desembre, va ser un jove veí de la Seu de 19 anys que va quedar en llibertat amb càrrecs i amb una ordre d'allunyament de la víctima i la prohibició de sortir del país. La decisió dels tribunals la va motivar el fet que la denunciant va explicar que aquest jove estava dins del lavabo de l’establiment d’oci on es van produir els fets, però no va intervenir en els tocaments dels quals hauria estat víctima.

En els fets, segons la denúncia, estarien implicats sis joves i els Mossos només n’han detingut dos. Al jove andorrà després que es presentés voluntàriament a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la capital alturgellenca sabedor que se’l buscava. Els Mossos el van arrestar i el van traslladar als jutjats de la Seu el 9 de gener. D’allà va ser escortat a la presó després que el jutjat que instrueix el cas decretés el seu empresonament comunicat i sense fiança. Ha passat pràcticament un mes en presó preventiva. Els altres presumptes quatre implicats també tenen la residència al Principat. Segons es desprenia de l’aute dictat pel jutjat de la Seu per decretar la llibertat del primer detingut, la víctima havia identificat tres dels presumptes atacants.

tracking