Demanen l'absolució de dos presos acusats de robar a xalets

La defensa presenta un recurs als quatre anys de presó dictats per Corts

Demanen l'absolució de dos presos acusats de robar a xaletsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants legals dels dos presos acusats d’estar implicats en l’onada de robatoris a quatre xalets d’Andorra la Vella i l’Aldosa de la Massana durant l’estiu de 2017 van presentar ahir un recurs al Tribunal Superior per revocar la sentència dictada pel Tribunal de Corts. Els dos lletrats van demanar l’absolució dels seus clients, l’un de nacionalitat xilena i l’altra argentina, que fa 19 mesos que són en presó preventiva. Per al primer d’ells l’advocat demana, subsidiàriament, que només se li pugui imputar el delicte major de furt en casa habitada, cosa que comportaria una dos anys de presó. El lletrat demana, si el seu client és condemnat, que se li substitueixi el temps que li falta per complir l’eventual pena per l’expulsió definitiva del país.

Etiquetes:

Durant els dies dels fets els dos processats van ser detinguts molt a prop d’un dels xalets. La defensa d’ambdós manté que es trobaven perduts intentant cercar un dels hotels de la capital, l’hotel Sasplugas, per pernoctar, una situació que se’ls va complicar degut a les obres que hi havia llavors a la zona. En el moment en què van ser controlats per la policia, un dels acusats portava unes sabates amb una sola que coincidiria amb la petjada trobada a un xalet. Al maleter del cotxe amb el qual viatjaven es va trobar un tornavís que l’acusació considera compatible amb l’eina utilitzada per forçar els panys. També es va trobar sorra del mateix tipus que hi havia a un dels xalets. Els lletrats, però, defensen que hi ha absència total de proves.

El ministeri fiscal no es va mostrar conforme amb els recursos presentats pels dos lletrats i manté que existeixen indicis de major o menor incidència per considerar provat el delicte. Un d’ells té diversos antecedents en casos de furts amb força, a més d’haver estat condemnat per homicidi. La sentència del Tribunal de Corts els va condemnar a quatre anys de presó ferms en considerar provat que ambdós van cometre el delicte de furt amb força, amb escalament i en casa habitada.

tracking