TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Política

Joan Carles Camp afirma que DA té constància que hi ha 4.000 pisos buits

La majoria demòcrata tomba la moció del PS per fer un estudi detallat sobre l’habitatge

Joan Carles Camp afirma que DA té constància que hi ha 4.000 pisos buitsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al Principat hi hauria actualment 3.993 pisos buits. Aquesta és la dada que va proporcionar ahir el conseller de la Massana Joan Carles Camp durant la sessió al Consell General, en la qual es va debatre una moció presentada pel PS per instar el Govern a elaborar un estudi concret sobre la situació de l’habitatge abans de finalitzar aquesta legislatura. Durant les intervencions de la moció, que va ser tombada per la majoria demòcrata, Camp va afirmar que la xifra d’habitatges buits “ha sortit des de DA”.

“DA és conscient que com a mínim hi ha 4.000 habitatges que no estan al mercat”, va assegurar el conseller del grup mixt. El conseller taronja Carles Jordana va afirmar no tenir cap “referència” i va desconfiar de les dades, perquè també podrien fer referència a pisos que estan en venda. Camp va acusar els demòcrates de tenir “poca visió”, de “badar” davant de la problemàtica de l’habitatge i de “carregar-se” la taula de l’habitatge creada durant el Govern d’Albert Pintat. Jordana, però, va assegurar que la taula de l’habitatge “no existia” quan va arribar DA.

La moció presentada pel PS va comptar amb el suport de dotze consellers de l’oposició i només el representant d’SDP, Víctor Naudi, es va abstenir al·legant que no hi hauria “temps material” per culminar els estudis. El conseller general dels socialdemòcrates Pere López va afirmar que la decisió de DA de votar en contra de l’estudi és una “nova clatellada al conjunt de ciutadans que ho estan passant molt malament”. El partit taronja va justificar el vot contrari a la proposta bàsicament per dos motius. El primer, perquè la comissió nacional de l’habitatge ja ha impulsat un estudi que permetrà conèixer a mitjà termini i de manera “més detallada” la situació de l’habitatge i, l’altre, perquè el termini que marca el PS per concloure l’estudi a final de legislatura és “irreal”. López, però, va afirmar que aquest argument és una “excusa” i va afirmar que “amb una intensificació de recursos i pressupost” es podrien arribar a tenir les dades de manera “efectiva”.

ENFRONTAMENT ENTRE DA I EL PS

La sessió del Consell General va tornar a estar marcada pels retrets entre DA i el PS, que es van intensificar durant l’aprovació del projecte de llei de modificació de la Seguretat Social, que va tirar endavant amb 21 vots a favor i 7 abstencions del PS, els liberals i SDP. En una reserva d’esmena, la consellera socialdemòcrata, Rosa Gili, va criticar l’increment de les tarifes d’actes mèdics de la CASS, per la qual cosa els pacients hauran de pagar-ne el 35% del cost, deu punts percentuals per sobre dels preus actuals. Gili va manifestar que a DA li queda “molt lluny” el fet que algunes famílies vegin incrementat el preu. El cap de Govern, Toni Martí, va intervenir i va demanar a Gili “cortesia i respecte”. “Vostè posa bastanta cara a les seves intervencions”, va respondre Martí a Gili, que va acusar DA de “retallar pensions i salaris”. Els liberals, el PS i SDP van lamentar que la reforma sanitària hagi quedat a mig camí.

tracking