Fiscalia vol inhabilitar un funcionari per frau amb els euros andorrans

Acusat d’obtenir dades de residents i usurpar-ne la identitat per quedar-se els estoigs

Fiscalia vol inhabilitar un funcionari per frau amb els euros andorransARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri fiscal va demanar ahir set anys d’inhabilitació i quatre de presó condicional per a un funcionari del servei de circulació del comú de Sant Julià de Lòria que hauria intentat fer negoci amb els euros que el servei de Tràmits de Govern va posar a disposició dels residents l’any 2015. Se l’acusa del delicte d’obtenció il·lícita de dades personals automatitzades per part de funcionari i del delicte d’usurpació d’identitat, ja que, segons el fiscal, va utilitzar la informació per fer-se passar per altres persones i adquirir lots de monedes.

Durant el judici celebrat al Tribunal de Corts el fiscal va exposar el relat que defensa que el funcionari va aprofitar, el desembre del 2015, el seu lloc de feina a la corporació laurediana per accedir a dades personals de gent de la par­ròquia. El processat hauria extret el nom, la data de naixement i el número de cens de persones del seu voltant de les quals coneixeria les intencions de no fer ús del seu dret de demanar aquestes monedes. Així, segons la fiscalia, l’acusat hauria fet la transacció amb la seva pròpia targeta de crèdit de manera telemàtica per fer la reserva dels estoigs i recollir-los al servei de Tràmits de Govern posteriorment. Els afectats es van adonar de la situació quan van demanar a Tràmits els seus lots i se’ls va informar que algú ja els havia recollit. Cal recordar que cada resident tenia l’opció d’adquirir un sol lot. Des de Tràmits se’ls va aconsellar denunciar una situació que ja s’havia repetit sovint durant les setmanes anteriors. Els afectats van ser sis persones en total, però només quatre van mantenir la seva denúncia.

El processat defensa que ell no va poder aconseguir les dades necessàries per fer la reserva de monedes, ja que el programa que s’utilitza a circulació de la corporació no les mostra. A més, defensa que durant aquells dies va perdre la seva targeta de crèdit i que va trucar per desactivar-la, un detall que el banc nega, ja que en cas de pèrdua d’una targeta només procedeix a anul·lar-la. L’acusat va informar que durant el període de pèrdua de la targeta es van produir petits pagaments que ell no va realitzar però que tampoc va denunciar.

El representant legal del processat demana l’absolució del client en considerar que no ha comès cap delicte, que mai s’ha fet passar per ningú i que només va adquirir un lot de monedes.

tracking