Treball

El Consell General aprova el canvi en el copagament de la CASS

El text implementa la via del tercer pagador que fixa que el pacient només haurà de satisfer directament el 25% de l'import quan vagi al metge referent

El Consell General aprova el projecte de la llei d'ocupacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General ha aprovat aquest migdia la modificació de la Llei de la seguretat social,que estipula els nous percentatges de copagament de la CASS. Els canvis en el text implementen la via del tercer pagador que fixa que el pacient només haurà de satisfer directament el 25% de l'import quan vagi al metge de referència. Aquesta modificació també implica que l'usuari haurà d'abonar directament aquest mateix percentatge per la visita a l'especialista, en el cas que hagi estat derivat pel metge de capçalera. Amb el canvi, la CASS només reemborsarà el 33% de la visita i el 60% dels actes derivats a aquells pacients que optin per anar directament a l'especialista sense passar pel metge de referència. La cobertura de la Seguretat Social serà del 20% en cas d'optar per un especialista no convencionat, tant en les visites com en els actes derivats. El ministre de Salut, Carles Álvarez, ha defensat aquest nou sistema com una via per contribuir a generar un sistema d'assistència sanitària "més adequada i sostenible".La reforma del text s'ha aprovat amb el suport de la majoria de DA, UL+ILM i de la consellera independent Sílvia Bonet i amb l'abstenció de la resta dels parlamentaris.

Durant la sessió parlamentaria celebrada avui també s'ha aprovat el projecte de llei d'ocupació per 21 vots a favor, quatre abstencions i tres en contra. El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha defensat el text com una mesura necessària per garantir que tothom tingui a l'abast eines per no quedar exclosos del mercat de treball i "obrir la porta a continuar fent polítiques actives d'ocupació".El Partit Socialdemòcrata ha decidit abstenir-se perquè "elcontingutdel text no condueix a fomentarunaocupació més estable sinó que precaritza el mercat laboral", segons ha fet saber el conseller general Gerard Alís. La intervenció de Liberals d'Andorra, que ha estat l'únic partit a votar en contra, l'ha fet la consellera generalJudithPallarès, qui ha assegurat que es tracta d'un text amb pocaclaredat. "Aquesta llei és innecessària, no simplifica ni clarifica les tasques del Departament d'Ocupació. El dota de més competències, que pensem que no ha de tenir, augmentant la despesa públicainnecessàriament".

tracking