Temporal de neu

La policia va posar dilluns sis multes a vehicles no equipats

La policia va sancionar dilluns passat cinc autobusos estrangers i un turisme, coincidint amb l’anunci de l’enduriment dels controls

La policia va posar dilluns sis multes a vehicles no equipats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va imposar dilluns sis multes als conductors dels vehicles que no portaven els equipaments corresponents, en el que va ser primer dia d’acció des que es va anunciar que s’intensificarien les sancions i, si era necessari, les immobilitzacions. Segons apunten des del cos, no es va aplicar cap d’aquestes, però sí que cinc autocars i un turisme van ser multats per no portar els citats equipaments. En total 2.680 euros, 500 per a cadascun dels autocars, tots amb matrícula de fora, i 180 més per al vehicle sense identificar. El cap de Mobilitat, Jaume Bonell, es va mostrar satisfet i va apuntar que l’augment dels controls havia comportat un increment de feina als garatges. “Crec que la mesura ha estat eficaç perquè hem comprovat com algunes botigues de pneumàtics anaven força estressades posant rodes de contacte i venent cadenes”, va manifestar.

Bonell va afegir que les mesures i recomanacions que va proposar dilluns al matí es van complir i, sumat al fet que ahir no va nevar a les parròquies centrals, la circulació va millorar a totes les carreteres. “Només hem tingut les típiques retencions a la Massana i a Encamp però hem notat un augment dels vehicles a les set del matí i fins i tot més usuaris al transport públic”. El cap de Mobilitat va afegir que l’augment de vehicles a primera hora significava que la gent havia estat més previsora que dilluns i això permetia que la xarxa viària no quedés tan col·lapsada.

Obre el port d’envalira

La poca neu caiguda a les parròquies altes va permetre que es poguessin obrir el port d’Envalira i l’accés a França per l’RN-22, dos punts que es van haver de tancar dilluns al vespre, quan la nevada es va intensificar. Malgrat que ahir estava previst que precipités tot el dia, amb prou feines ho va fer, però s’espera que avui sí que ho faci. Tot i així, Bonell demanava paciència “i fer un seguiment dia a dia per veure què passa i com actuem”. Amb l’arribada del vespre, de nou el departament va alertar de l’obligatorietat de portar equipament a la CG-2 a Canillo, a la CG-3 a Llorts, a la CG-4 a Pal i a l’RN-22 d’accés a França, on, a més, estava prohibit els pas de vehicles de 19 tones.

Sense incidents a les estacions

Els camps de neu van gaudir d’un dia sense incidents i només una lleugera nevada a la tarda va molestar els esquiadors d’Arcalís. La manca de vent va permetre que obrissin totes les pistes i remuntadors disponibles, i que tanquessin a l’hora habitual. Des de Pal Arinsal no hi va haver cap incidència i van poder obrir el 100% de les pistes. A Arcalís es va poder celebrar la vint-i-setena edició del Trofeu Borrufa amb total normalitat i es van poder obrir totes les pistes i ginys disponibles. Des de l’estació, però, explicaven que es van haver de fer tirs d’allaus a les zones més conflictives per la intensa nevada caiguda durant la nit i que no va afectar els esquiadors. Finalment, a Grandvalira tampoc hi va haver cap novetat i el Funicamp va funcionar amb total normalitat després que hagués de tancar a causa del fort vent dilluns a la tarda. De fet, des del domini es va agrair la feina feta pel COEX en la neteja de les carreteres per permetre l’ar­ribada dels esquiadors.

D’altra banda, Grandvalira va presentar ahir els nous forfets conjunts amb Arcalís, que entraran en funcionament a partir de l’1 de febrer. Amb la compra del forfet de més de quatre dies, l’usuari també tindrà accés a l’estació ordinenca i podrà esquiar a qualsevol dels dos camps de neu durant els dies de validesa d’aquest forfet. També es va presentar el forfet Plus, que permet a l’usuari esquiar a Grandvalira i a Ordino Arcalís sense passar per taquilles. Cada dia d’esquí es carrega de manera automàtica directament a la targeta de crèdit vinculada, i a partir del segon dia s’aplica un descompte del 15%. És, per tant, “un forfet que permet gaudir d’un gran domini i d’una gran estació sense haver de passar per taquilles”. Els usuaris d’Ordino Arcalís també tenen la possibilitat d’esquiar un dia a Grandvalira amb el forfet de dos dies o més.

ZOOM

SANCIONS

LA POLICIA VA POSAR MULTES PER VALOR DE 2.680 EUROS.

La policia va posar sis multes, cinc a autobusos amb matrícula de fora i una a un cotxe. En total, 2.680 euros en sancions perquè cadascun dels busos paga cinc-cents euros i el cotxe, 180. Aquests dies seguirà la campanya per sancionar els infractors.

CIRCULACIÓ

LES MESURES I LA POCA NEU HAN AFAVORIT EL TRANSIT

Bonell va destacar que la gent havia complert les recomanacions que han llançat, com ara sortir més d’hora per no generar embussos o utilitzar el transport públic. Això i que ahir no va nevar gaire va permetre que la xarxa viària estigués més descarregada.

PROVA PILOT PER EVITAR EMBUSSOS

Mobilitat ha iniciat aquest matí, entre les set i les nou, una prova pilot per intentar evitar les retencions a la Massana i a Encamp. S’eliminarà el doble carril entre la rotonda de Sorribes i l’encreuament de Sispony i entre la rotonda de Valira Nova i la Bartra “per reduir les retencions matinals”, va explicar Bonell, qui va afegir que “la nostra idea és que si ho convertim en un únic carril els cotxes podran mantenir la velocitat i no es produiran les frenades i la incorporació a la via”. Si té èxit es mantindrà de forma permanent.

La policia va posar dilluns sis multes a vehicles no equipats

tracking