Telecomunicacions

L'alternativa a The Cloud, la legislatura que ve

Andorra Telecom opta per mantenir-se al marge dels retrets entre Govern i oposició per la plusvàlua de MásMóvil

L'alternativa a The Cloud, la legislatura que veE. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom té assumit que el projecte alternatiu a The Cloud no es definirà fins a la pròxima legislatura. En sintonia amb el que ha vingut anunciant el Govern des de la fallida del plantejament, el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, va explicar ahir que no es plantejarà un nou projecte “important” que pugui “hipotecar” el pròxim executiu. Per tant, el pròxim executiu serà l’encarregat de decidir quin tipus d’infraestructura s’ubicarà a la plaça que ara està oberta al públic i que, com a mínim, seguirà en aquest estat en els pròxims sis o vuit mesos.

En la roda de premsa per presentar el nou disseny de la parapública, Nadal va dir que després del condicionament del terreny se “seguiran” desenvolupant activitats per als ciutadans, en col·laboració amb el comú. D’altra banda, Nadal va passar de puntetes sobre el polèmic debat de la setmana passada al Consell General, en què una part de l’oposició va criticar l’executiu per relativitzar la fallida del projecte de The Cloud amb la plusvàlua obtinguda de gairebé 28 milions d’euros per les accions venudes de MásMóvil. “Això forma part del joc polític. Nosaltres som tècnics i intentem alienar-nos el màxim possible”, va dir Nadal.

El director de la companyia va explicar ahir els canvis en l’evolució i de disseny de la parapública, que ha eliminat la resta de noms comercials relacionats amb productes de la marca, com ara Mobiland o Clic. Per tant, el nom d’Andorra Telecom englobarà tot el catàleg de productes de les que fins ara eren marques “paral·leles”. Segons Nadal, aquesta decisió es va acabar adoptant per evitar “confusions” que es podien arribar a generar entre entre els usuaris de l’empresa.

CREIX UN 2,8% EL NOMBRE D'ABONATS A LA TELEFONIA MÒBIL

El mes de desembre passat es va tancar amb un total de 82.614 abonats als serveis de telèfon mòbil, una xifra que suposa un 2,8% més respecte a la dada que hi havia un any abans. El departament d’Estadística va donar a conèixer ahir les xifres de diferents serveis de telecomunicacions, de les quals també se’n destaca el nombre d’abonats als serveis de telèfon fix, que baixa lleugerament (un 0,1%) respecte a fa un any. El desembre passat hi havia un total de de 47.217 usuaris que tenien contractada aquesta opció. D’altra banda, els abonats a Internet de banda ampla van registrar una variació percentual positiva del 4%. La xifra total d’abonats va ser de 35.663.

tracking