Ferida de gravetat a Pal una esquiadora de vuit anys

La menor va perdre el control en canviar d’una pista verda a una de blava i va topar amb un arbre

Ferida de gravetat a Pal una esquiadora de vuit anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una nena de vuit anys va patir un fort accident a l’estació de Pal diumenge passat i va ser necessari traslladar-la fins a l’hospital de Sant Pau de Barcelona, on es troba en estat greu després d’ingressar amb un quadre de traumatisme cranial, la clavícula trencada i el fèmur també trencat. Des del centre mèdic no van voler donar cap informació pel que fa a la seva evolució en ser una menor.

Segons va explicar la mateixa estació, els fets van tenir lloc pels volts de dos quarts d’onze del matí, quan els serveis d’emergència van rebre l’avís. Cinc minuts més tard es van presentar a la pista Besurt II i van començar a atendre la nena, nascuda a Barcelona, que va topar amb un arbre després de perdre el control mentre baixava per la pista Transversal. Segons ha transcendit, la noia va canviar de pista sense voler i en fer el pas a Besurt II, que és blava, no va saber controlar la situació i va patir el greu accident.

El servei d’emergències va constatar que portava el casc de protecció perfectament lligat però, tot i així, la ferida a la cara i a la resta del cos van obligar a fer-li primers auxilis a la mateixa pista i després traslladar-la en helicòpter fins a l’hospital de Nostra Se­-nyora de Meritxell, on després de comprovar l’estat i les lesions que patia es va decidir evacuar-la fins a l’hospital català.

Des de l’estació van indicar que en el moment de l’accident la qualitat de la neu era pols i que hi havia bones condicions meteorològiques.

tracking