Societat

Les feministes creuen que l'associació ProVida aniria en contra de les dones

Ho veuen com una resposta al moviment per la despenalització de l’avortament

Les feministes creuen que l'associació ProVida aniria en contra de les donesArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les associacions feministes del Principat consideren que la creació d’una associació provida, tal com s’està plantejant un grup de persones del país, aniria en contra dels drets de les dones. La presidenta d’Acció Feminista, Antònia Escoda, així ho creu i titlla aquesta associació com un col·lectiu “que lluita contra els drets dels altres”. “El que els preocupa és que es pugui despenalitzar l’avortament a Andorra”, va afirmar. “No volen que les dones puguin decidir sobre el seu propi cos”, va afegir Escoda. No obstant, la presidenta d’Acció Feminista considera que a Andorra “la societat és més favorable als drets”. Escoda recorda que les persones que estan a favor de despenalitzar l’avortament se sap qui són, mentre que les que plantegen crear una associació provida “no donen la cara”. Els promotors de l’associació ProVida consideren que només es dona veu a aquelles persones que estan a favor de la despenalització de l’avortament. Escoda considera que “les persones que estem estigmatitzades són les que lluitem pels drets de les persones”. “Si hi ha una vida que cal defensar és la de les dones”, va sentenciar.

En la mateixa línia s’expressa Vanessa M. Cortés, presidenta de Stop Violències, que creu que en aquest tipus d’associacions són “fonamentalistes religiosos” que “ni els importa la vida de la mare ni de la criatura que neix”. Cortés recorda que les associacions feministes mai han estat en contra de la vida i que per aquest motiu “no té cap sentit que hi hagi un col·lectiu així”. La presidenta de Stop Violències considera que les associacions feministes no demanen res que no estiguin als drets humans. “Les dones són ciutadanes de segona i amb aquestes associacions es pretén que seguim sent persones que no poden decidir pel nostre propi cos”, va manifestar.

La presidenta de l’Associació de Dones, Montse Nazzaro, considera que si neix una associació provida “serà per contestar al moviment a favor de la despenalització i en contra de la violència de gènere”.

tracking