Temporal

Tancat el port d'Envalira i l'accés a Arcalís pel fort vent

La nevada i la poca visibilitat compliquen la circulació i és obligatori l'ús d'equipaments a tot el país

Cotxe bolcat a l'Aldosa
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les fortes ràfagues de vent que afecten les zones elevades del país i la gran quantitat de neu acumulada han provocat el tancament del port d'Envalira, de l'accés a Arcalís, de les cotes altes de Pal-Arinsal i Grandvalira i del sector d'Encamp i ha fet que es talli puntualment la carretera a Soldeu per tir d'allaus. L'accès al túnel del port d'Envalira és gratuït i el comú d'Escaldes-Engordany ha avisat que les barreres dels aparcaments comunals queden obertes per tal de facilitar la mobilitat i la neteja dels espais. Mobilitat adverteix que és obligatori l'ús d'equipaments especials per circular a tot el país i informa que està restringit el pas de vehicles de més de 19 tones a l'RN22 d'accés a França, l'accès a la coma de Ransol i a Sorteny. Els serveis d'emergència demanen prudència i evitar els desplaçaments i alerten que el perill d'allaus ha pujat a 4 sobre 5 a partir del migdia i el vent es reforçarà amb ràfagues que poden arribar a 120 quilòmetres per hora als cims i a 80 quilòmetres per hora al fons de vall, el que també causa problemes de visibilitat.

Les previsions indiquen que les nevades continuaran durant tota la setmana i ja van fer que Govern anul·lés anit l'esquí escolar per a dilluns per les inclemències metereològiques i de moment la situació es manté també per a dimarts.

El tancament parcial de les estacions i de diversos punts de la xarxa viària s'ha anant produint al llarg del matí en incrementar-se la intensitat del vent que ha impossibilitat el funcionament dels ginys als dominis esquiables i el telèferic entre Pal i Arinsal no ha arribat a obrir avui. A Arcalís les pistes s'han tancat a dos quarts d'una i s'han anul·lat les activitats del Trofeu Borrufa.

La circulació ha estat complicada a tot el país per la gran quantitat de neu caiguda des de primera hora del matí i ha estat la causa d'un accident que s'ha produït a la carretera de l'Aldosa a Anyós en bolcar un vehicle a les 8.40 del matí. El sinistre ha provocat danys materials i les dues persones que hi havia al cotxe no han patit ferides, segons han indicat els bombers. El cotxe ha obstaculitzat la circulació però s'ha donat pas alternatiu i s'han produït petites aturades per transitar.

Controls policials a la rotonda del túnel de les Dos Valires

La policia realitza controls a la sortida del túnel dels Dos Valires

Un conductor posant les cadenes al seu vehicle a la Seu

Estació d'Ordino-Arcalís tancada pel fort vent

Un cotxe bolca a la carretera de l'Aldosa

La nevada obliga a portar equipaments a tota la xarxa viària

tracking