Societat

Un centenar de persones protesten pels gossos morts

Els assistents, encapçalats per l’associació animalista Laika, van marxar fins a la Batllia

Un centenar de persones protesten pels gossos mortsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de més d’un centenar de persones, acompanyats pels seus gossos, van assistir ahir a la marxa organitzada per l’associació animalista Laika per a protestar contra la sentència que el Tribunal de Corts va dictar en el cas de l’home que va abandonar i va deixar morir de fam dos gossos en un pis d’Escaldes-Engordany. La marxa, sota el lema No més patiment per als animals, apliquem les lleis, es va dur a terme per un tram del passeig del Riu a Andorra la Vella i seguint per l’avinguda Tarragona fins a arribar a la Batllia. Un cop allà, el president de l’associació animalista, juntament amb altres assistents, va parlar, megàfon en mà, per a queixar-se de la sentència que se li va imposar al processat del cas. Corts el va acusar d’un delicte de maltractament d’animals i va ser condemnat a sis mesos de presó condicional i a pagar 600 euros de multa, una pena que Laika considera insuficient.

Mas va manifestar que la sentència era “molt poc dura” i que no compleix amb el que diu la llei. “Si ara cedim amb aquesta sentència i no diem res, a la propera vegada s’actuarà igual”, va manifestar el president de l’associació animalista. L’organitzador de la marxa va explicar que si succeeix de nou una situació similar, “tornarem a sortir al carrer, farem una mobilització encara més gran i cridarem a associacions d’altres llocs perquè ens donin suport”. També va recordar que cap persona té obligació de tenir animals a casa i que si no els poden tenir “que els deixin a la gossera o la gatera”. El president de Laika va reiterar que la sentència no és justa des de cap punt de vista, quelcom que “no es pot permetre”. Una de les proclames que es van cridar durant la protesta va ser “si hem d’arribar a tribunals europeus, hi arribarem”, una cosa que ja va deixar caure el mateix Mas abans d’iniciar la marxa. “No hi tenim res a perdre i anirem fins on calgui per a defensar tots els animals”, va manifestar el president de Laika.

Tot i aquest cas, Mas considera que Andorra està en el camí correcte quant a consciència i sensibilitat amb els animals, i creu que entre la gent jove hi ha més comprensió. “Venim d’una societat en la qual potser no hi havia aquesta consciència i és un canvi d’educació”, va manifestar. “L’únic que demano és bon tracte, tenir cura i que no es maltractin els animals. I per això necessitem les autoritats que responguin quan faci falta”, va sentenciar.

Un centenar de persones protesten pels gossos morts

tracking