Política

Els liberals forcen Clavera a dimitir per antiavortista

El partit li transmet que no pot formar-ne part amb un posicionament que xoca amb el PS

Els liberals forcen Clavera a dimitir per antiavortistaArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pacte de liberals i socialdemòcrates ja té una víctima política. Alfons Clavera, fins ara president del comitè liberal d’Escaldes, ha deixat el càrrec i el partit després que els que fins ara eren els seus companys li haguessin tramès que no pot seguir formant part del projecte pel seu posicionament provida i per ser un ferm convençut que despenalitzar l’avortament significaria la fi del Coprincipat, institució que defensa, perquè no és conseqüent amb l’aliança electoral amb el PS. Els fets es van desencadenar, segons ha pogut saber el Diari, en una reunió a la qual el van convocar els llavors encara companys de comitè escaldenc. Una reunió que prèviament havia tingut antecedents en forma de comentaris instant-lo que es posicionés públicament sobre l’avortament. Un moviment que Alfons Clavera no va fer.

A la citada reunió, segons les fonts, hi havia Marc Magallón, conseller liberal al comú d’Escaldes, Higini Martínez, i també Jordi Moreno, representant del comitè escaldenc a l’executiva liberal. Una trobada que hauria començat amb una mena d’interrogatori en què es va demanar a Clavera què faria en cas que a una familiar directa, una filla seva, patís un embaràs provocat per una violació o bé que la gestació posés en perill la seva vida o que el fetus tingués alguna malformació. Se’l va comminar, doncs, a posicionar-se en relació amb els tres supòsits per als quals es demana que es despenalitzi l’avortament. Clavera va seguir defensant la seva convicció a favor de la vida i contrària a l’avortament (també en aquestes circumstàncies) però també va deixar clar que el seu pensament tenia a veure alhora amb les conseqüències polítiques que tindria la despenalització per la fi del Coprincipat. A més, també els hauria recordat que el que se li demanava era retractar-se de la ideologia liberal, que sempre ha estat favorable al Coprincipat, i adoptar la del PS, i que era una ideologia compartida per la gran majoria de votants del partit.

Finalment, el ja expresident del comitè escaldenc hauria recordat als seus companys que el que Liberals d’Andorra defensa en aquest moment és un referèndum perquè la ciutadania se signifiqui sobre la interrupció voluntària de l’embaràs i que opinar sobre qualsevol de les dues opcions de vot (el sí o el no) havia de ser vàlid.

Però cap dels arguments d’Alfons Clavera va servir per a evitar el desenllaç. La rèplica que li haurien donat és que un pensament com el d’ell era un obstacle i no era conseqüent amb el pacte amb els socialdemòcrates que s’està gestant a les diferents parròquies, amb els quals hauran de compartir campanya, i que si públicament no canviava de posicionament no podia seguir formant part del projecte polític. Clavera es va negar a fer-ho i la conseqüència va ser la de presentar la dimissió com a màxim responsable del comitè parroquial i l’abandonament de la militància.

tracking