Plantada sindical a la ministra Descarrega

El Sipaag, l’USdA i el de policies no acudiran a la reunió convocada per parlar dels reglaments

Plantada sindical a la ministra Descarrega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La majoria de sindicats de funcionaris ja han confirmat que no assistiran a la reunió a la qual els ha convocat demà la ministra Eva Descarrega per començar a abordar el desenvolupament reglamentari de la nova llei de la Funció Pública que es va aprovar la setmana passada al Consell General amb el rebuig explícit dels sindicats. El Sipaag, l’USdA i el col·lectiu de policies han confirmat que no hi assistiran i el de mestres ho ha de decidir en el comitè que celebrarà aquesta tarda. Només el de bombers ha expressat la voluntat d’anar-hi, tot i que creu que no se celebrarà per la resta de baixes.

Els primers a dir que no hi aniran van ser els representants dels treballadors de l’administració general, que a través d’un comunicat van explicar la seva absència perquè “totes les forces polítiques de l’oposició van votar en contra de l’aprovació d’aquesta llei i es van refermar a revisar-la o a derogar-la, i atès que ens trobem a dos mesos i mig de les pròximes eleccions generals”. Des de l’USdA, Gabriel Ubach va donar una argumentació similar. “Nosaltres vam demanar a la resta de grups que si hi ha canvi de Govern després de les eleccions, caldria derogar la llei, per tant no té sentit que anem a desplegar ara el reglament.”

Des del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA), Salvador Prieto, va recordar com s’ha fet el procés d’aprovació de la llei i especula en un possible canvi d’interlocutor després dels comicis. “No sabem què passarà però després de tot el que s’ha fet i de com s’ha fet és de sentit comú que no formem part d’això.”

Només l’ABA, l’Associació de Bombers, va expressar la voluntat de participar-hi, però el president, Joan Torra, ja es resigna perquè comença a entreveure que no se celebrarà. “Si s’acaba fent, nosaltres hi anirem, però crec que els principals sindicats han dit que no i, per tant, suposo que s’anul·larà”. Torra va recordar que ja no consensuen la resposta i que, per tant, no han pres la decisió de forma unitària.

Finalment, el sindicat de mestres ha de decidir avui la seva participació. El president, David Garcia, s’estranya “per la pressa” de la convocatòria, ja que “és en horari escolar, però tot i així ho decidirem internament avui”.

Plantada sindical a la ministra Descarrega

tracking