El TC estudiarà el recurs de la policia sancionada per criticar Govern en un article d'opinió

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d’empara d’una policia sancionada per l’executiu després que un mitjà de comunicació publiqués un article d’opinió de l’agent en què criticava el Govern.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d’empara d’una policia sancionada per l’executiu després que un mitjà de comunicació publiqués un article d’opinió de l’agent en què criticava el Govern. La representació legal de l’agent considerava que la sentència de la sala administrativa del Tribunal Superior que va avalar la sanció a l’agent de policia vulnerava els drets a la jurisdicció i a la llibertat d’expressió de la seva clienta. L’agent de policia va rebre l’any 2016 una sanció de 15 dies de suspensió de funcions, amb pèrdua de les retribucions cor­responents, com a responsable d’una falta greu consistent a proferir manifestacions que atempten contra la imatge del cos i contra el prestigi i la consideració deguts als òrgans de l’Estat, tipificada a la Llei qualificada del cos de policia.

A l’article, en el qual l’autora va fer constar explícitament la seva condició d’agent de policia, es podien llegir manifestacions com “el nostre Govern hauria de ser així, de confiança... No una colla de tecnòcrates sense escrúpols afins al millor postor, mentiders i cràpules que s’aprofiten del poble que pateix” i “i de quelcom que, com ja he dit a l’inici, vostès van ben mancats: vergonya i decència”.

tracking