Seguretat

Traslladen en helicòpter un pres perillós reclamat per Ucraïna

La policia ucraïnesa va demanar que fos portat per via aèria per evitar el risc del transport per carretera

Extradició d'un pres perillós a Ucraïna
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va habilitar un dispositiu especial dilluns al matí per al trasllat d’un pres perillós fins a la Massana, on s’havia d’enlairar un helicòpter per traslladar-lo a Barcelona i posteriorment a Kíev. El pres, de nacionalitat ucraïnesa, era un fugitiu ingressat al centre penitenciari des de l'agost del 2016, segons ha informat la policia, que havia estat reclamat pel seu país, on se l’acusa de formar part d'una banda criminal organitzada. El pres ha hagut de complir la condemna imposada al Principat fins el desembre del 2018 i i després va quedar en detenció provisional per a l'extradició que es va concretar ahir. El detingut va ser portat pels efectius de la Unitat Especial d'Intervenció de la policia des de la presó a l'heliport de la Massana on esperaven membres d'Interpol Andorra i d'Interpol Kiev i s'ha formalitzat l'entrega de manera que el pres ha quedat sota custòdia de la policia ucraïnesa, segons assenyala la policia en un comunicat. Des de la Massana l'extradit ha estat traslladat a l'aeroport del Prat on la policia espanyola va ser l'encarregada d'escortar-lo fins a un avió amb destinació final a Kiev, detalla el cos de seguretat.

L’home havia estat detingut fa més de dos anys en una acció contra un grup de tres persones que havien entrat a robar en diferents vehicles estacionats al Pas de la Casa i a Sant Julià de Lòria. El grup entrava en cotxes d’alta gamma i s’enduia el que hi havia a l’interior. El mètode d’entrada en els vehicles era electrònic.

L’ucraïnès portava dos anys i mig a la presó i les autoritats del seu país el van reclamar perquè pugui fer front als diferents càrrecs que se li imputen. La perillositat del pres, però, va fer que la policia ucraïnesa demanés unes condicions de seguretat especials per evitar possibles problemes. La voluntat era evitar el trajecte per carretera dels més de dos-cents quilòmetres que separen Andorra de l’aeroroprt de Barcelona, on havia d’agafar el vol cap a Kíev, on s'enfronta a una pena màxima de fins a 12 anys de presó. Establir un sistema de seguretat policial per un altre país seria una situació complicada on segurament calia una coordinació amb forces policials espanyoles. Per aquest motiu, segons les mateixes fonts, Ucraïna es va mostrar disposada a pagar el viatge d’helicòpter directe que permetia un trasllat amb moltes menys complicacions i riscos. La policia andorrana va establir un operatiu ràpid per fer l’entrega del pres a la Massana i no hi va haver incidents.

Traslladen en helicòpter un pres perillós reclamat per Ucraïna

Licitades quatre places de sotsoficial de nivell B4 per a la policia

tracking