x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Habitatge

Marc Vila alerta de pujades en els lloguers abans que entri en vigor la congelació de preus

El raonador del ciutadà ha informat que ha rebut casos de llogaters que estan enviant cartes avisant d'un augment en l'arrendament
Un moment de la 3a reunió de la Comissió Nacional de l'Habitatge celebrada avui

Un moment de la 3a reunió de la Comissió Nacional de l'Habitatge celebrada avui

Un moment de la 3a reunió de la Comissió Nacional de l'Habitatge celebrada avui

ANA
Actualitzada 22/01/2019 a les 18:46
El raonador del ciutadà, Marc Vila, ha alertat que està rebent casos de ciutadans a qui els llogaters els hi estan pujant el preu del lloguer abans que entri en vigor l'anunci de Govern de prorrogar tots els contractes del 2019. Com que aquesta mesura, junt amb el fet que només es podrà incrementar l'IPC (que s'ha tancat en el 0,7%) dels contractes, s'entra via pressupost del 2019 i aquest encara no està aprovat, hi ha propietaris que estarien portant a terme aquesta pràctica per tal d'avançar-se a la nova normativa. Marc Vila ha alertat a aquests propietaris que, "encara que enviïn cartes avisant" als llogaters que finalitza el contracte durant el 2019, un cop entri en vigor la llei, "és el que valdrà". I si mai hi hagués cap vulneració en aquest sentit, "les persones perjudicades tenen l'empara de les administracions públiques" i poden acudir a la justícia, ha afegit el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot.
Pel que fa als casos de contractes que expirin aquestes properes setmanes abans no s'aprovi el pressupost, el Govern no hi pot fer res, ha defensat Espot, ja que no es pot aplicar la mesura amb caràcter retroactiu "perquè estaríem incidint en la seguretat jurídica". En qualsevol cas, ha opinat que si durant aquest "període transitori" els propietaris decideixen fer renovacions o cancel·lar contractes, "és perquè ja tenien intenció de fer-ho, independentment de la mesura".

Per la seva part, el president del Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris d'Andorra (AGIA), Jordi Galobardas, ha manifestat que estan "en contra d'aquests abusos" i que "no els felicitarem". Així mateix, ha garantit que el col·legi no ha rebut cap denúncia contra col·legiats, que puguin estar relacionats i fomentar aquests abusos. Si fos així, es podrien aplicar sancions des de l'AGIA, ha informat.
Etiquetes
  • #3 Carme
    (22/01/19 22:58)

    Mail, de hotmail, notificant renovació anticipada, amb 50% d'increment o cancel·lació per necessitats familiars. Visites d'immobiliàries per ensenyar el pis, amb llogaters dins i 6 mesos encara de contracte.

    Respondre
  • #2 Gonzo
    (22/01/19 19:43)

    La picaresca està servida, com en tots els àmbits de la societat.

    Respondre
  • #1 quim
    (22/01/19 18:59)

    Hi ha gent que no té cap classe de decència.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts