Precampanya electoral

Espot només mantindrà de ministres Torres, Jover i Calvó

La número dos de la llista nacional serà una dona jove sense experiència en política

Espot només mantindrà de ministres Torres, Jover i CalvóARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte del candidat de DA a les eleccions generals del 7 d’abril vinent es basa en la regeneració dels càrrecs polítics, la qual cosa es plasmarà en la confecció de la llista nacional i en la composició del futur Govern, en el supòsit de victòria electoral. Pel que fa a l’executiu, només mantindrà com a ministres Sílvia Calvó, Eric Jover i Jordi Torres, segons ha pogut saber el Diari. I no necessàriament en les carteres que ostenten en aquests moments. Els tres polítics es van incorporar al gabinet de Toni Martí el 2015, després que DA obtingués per segona vegada consecutiva la majoria absoluta al Consell. Jover és el titular d’Educació i Ensenyament Superior i alhora president del partit. La responsable de Medi Ambient ha sabut rendibilitzar políticament els quatre anys que fa que és a l’executiu i es pensa en ella per ocupar una cartera de més pes en un hipotètic nou executiu. Mentre que Jordi Torres, més enllà del magre paper en l’afer The Cloud, és una figura emergent que ostenta un alt capital electoral, sobretot a la seva parròquia.

La llista nacional també es veurà afectada pel corrent de renovació que vol impulsar Espot. Per ocupar el número dos de la candidatura es busca un perfil molt concret, que respondria al d’una dona jove de perfil tècnic i sense experiència a la primera línia política. Però malgrat que no hi ha res definitiu encara pel que fa a la llista, on Espot s’està trobant més problemes dels que podria esperar és a l’hora de tancar les candidatures parroquials. A les dificultats a Ordino per la negativa de Consol Naudí i Antoni Fillet per liderar la territorial, els problemes es reprodueixen a Escaldes.

Renovació en entredit

La parròquia d’Escaldes ha estat de sempre un dels feus tradicionals de les llistes que ha encapçalat Toni Martí. Des del 2011, DA ha guanyat folgadament tant les generals com les territorials a les que s’ha presentat. Amb aquesta marge de maniobra, Xavier Espot confia fer-ne la bandera de la renovació. Però no li serà senzill perquè la seva primera opció, Dúnia Ambatlle, ha rebutjat l’oferiment i no es descarta que hagi de recórrer una altra vegada a Miquel Aleix, tot i que ja va anunciar la voluntat de retirar-se de la primera línia política en acabar la present legislatura.

L’escenari a la parròquia d’Encamp és completament diferent i la llista de DA està tancada. El ministre Jordi Torres i la consellera general Maria Martisella seran els encarregats d’intentar repetir la victòria de fa quatre anys. Al davant tindran amb tota probabilitat Ferran Costa i David Rios en representació del pacte que han tancat els liberals i el PS. En espera d’altres candidatures.

LA MAJORIA DE VIRTUS UNITA ESTÀ AMB DA

Xavier Espot està intensificant els contactes les últimes setmanes per intentar obtenir el màxim suport més enllà de les files de la formació que lidera. A fi i efecte es va reunir amb els principals representants del cor­rent d’opinió Virtus Unita, força crític amb la gestió dels vuit anys de Toni Martí al capdavant del Govern. Tot i això, després de la trobada, la majoria dels components del grup són partidaris de donar suport al candidat de DA per un motiu fonamental. A la reunió Espot va fer una defensa aferrissada de la institució del Coprincipat, una línia vermella que per Virtus Unita no es pot creuar. I per a alguna altra força està en qüestió.

tracking