x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Precampanya electoral

Espot només mantindrà al Govern Sílvia Calvó, Eric Jover i Jordi Torres

La número dos de la llista nacional serà una dona jove sense experiència en política
Els ministres Jover, Calvó i Torres, d'esquerra a dreta.

Espot només mantindrà de ministres Torres, Jover i Calvó

Els ministres Jover, Calvó i Torres, d'esquerra a dreta.

ARXIU
Actualitzada 22/01/2019 a les 12:28
El projecte del candidat de DA a les eleccions generals del 7 d’abril vinent es basa en la regeneració dels càrrecs polítics, la qual cosa es plasmarà en la confecció de la llista nacional i en la composició del futur Govern, en el supòsit de victòria electoral. Pel que fa a l’executiu, només mantindrà com a ministres Sílvia Calvó, Eric Jover i Jordi Torres, segons ha pogut saber el Diari. I no necessàriament en les carteres que ostenten en aquests moments. Els tres polítics es van incorporar al gabinet de Toni Martí el 2015, després que DA obtingués per segona vegada consecutiva la majoria absoluta al Consell. Jover és el titular d’Educació i Ensenyament Superior i alhora president del partit. La responsable de Medi Ambient ha sabut rendibilitzar políticament els quatre anys que fa que és a l’executiu i es pensa en ella per ocupar una cartera de més pes en un hipotètic nou executiu. Mentre que Jordi Torres, més enllà del magre paper en l’afer The Cloud, és una figura emergent que ostenta un alt capital electoral, sobretot a la seva parròquia.
La llista nacional també es veurà afectada pel corrent de renovació que vol impulsar Espot. Per ocupar el número dos de la candidatura es busca un perfil molt concret, que respondria al d’una dona jove de perfil tècnic i sense experiència a la primera línia política. Però malgrat que no hi ha res definitiu encara pel que fa a la llista, on Espot s’està trobant més problemes dels que podria esperar és a l’hora de tancar les candidatures parroquials. A les dificultats a Ordino per la negativa de Consol Naudí i Antoni Fillet per liderar la territorial, els problemes es reprodueixen a Escaldes.


Renovació en entredit

La parròquia d’Escaldes ha estat de sempre un dels feus tradicionals de les llistes que ha encapçalat Toni Martí. Des del 2011, DA ha guanyat folgadament tant les generals com les territorials a les que s’ha presentat. Amb aquesta marge de maniobra, Xavier Espot confia fer-ne la bandera de la renovació. Però no li serà senzill perquè la seva primera opció, Dúnia Ambatlle, ha rebutjat l’oferiment i no es descarta que hagi de recórrer una altra vegada a Miquel Aleix, tot i que ja va anunciar la voluntat de retirar-se de la primera línia política en acabar la present legislatura.
L’escenari a la parròquia d’Encamp és completament diferent i la llista de DA està tancada. El ministre Jordi Torres i la consellera general Maria Martisella seran els encarregats d’intentar repetir la victòria de fa quatre anys. Al davant tindran amb tota probabilitat Ferran Costa i David Rios en representació del pacte que han tancat els liberals i el PS. En espera d’altres candidatures.

 
LA MAJORIA DE VIRTUS UNITA ESTÀ AMB DA
Xavier Espot està intensificant els contactes les últimes setmanes per intentar obtenir el màxim suport més enllà de les files de la formació que lidera. A fi i efecte es va reunir amb els principals representants del cor­rent d’opinió Virtus Unita, força crític amb la gestió dels vuit anys de Toni Martí al capdavant del Govern. Tot i això, després de la trobada, la majoria dels components del grup són partidaris de donar suport al candidat de DA per un motiu fonamental. A la reunió Espot va fer una defensa aferrissada de la institució del Coprincipat, una línia vermella que per Virtus Unita no es pot creuar. I per a alguna altra força està en qüestió.
Etiquetes
  • #15 Luis
    (27/04/19 13:56)

    Si tornem a posar al govern persones que han perdut les eleccions, això és prendre el pel al electorat.
    Sembla que el Toni Martí continua....
    Si vos plau, pel Govern, persones que no han estat rebutjades pels electors !!!!!!

    Respondre
  • #14 Meri
    (24/01/19 12:04)

  • #13 Decidit!
    (23/01/19 06:42)

    Fins ara tenia els meus dubtes a qui votar. 
    Veig al sr. Espot com la persona més ben preparada per assumir el càrrec de cap de govern. I d'aixó no en tinc cap dubte.
    Però dur a les seves esquenes una motxilla que no li correspon com a persona. Aquesta motxilla es diu DA! I pesa, osti si pesa!
    Creia sincerament que tindria com a objectiu envoltar-se d'aire pur.
    I Sant tornem-hi...  Després de tot el que ha passat  es vol continuar envoltant de gent com el sr. torres?!?!
    Ho tinc clar, no us votaré, ni jo ni ningú de casa nostra!

    Respondre
  • #12 Julia
    (22/01/19 17:18)

    En tot cas "mantindria" "fóra No diguis blat què no sigui al sac i ben lligat.

    Respondre
  • #11 Ciutadana
    (22/01/19 13:16)

    Doncs suposant que sigui cert, seria una errada descomunal, com a mínim amb dos d'ells!!!.Si te possibilitats es renovant carteres.

    Respondre
  • #10 Hola, followers.....
    (22/01/19 12:58)

    Doncs això .... el peix està venut abans d'arribar a port ....

    Respondre
  • #9 Sols tenim un bon polític
    (22/01/19 12:54)

    Tot això serà si gana clar ,veien el empobriment de la societat Andorrana la última dècada on la gent ja no pot viure decentment com és vivia fa 20 anys no crec que cap d'aquest polítics tingui que està amb cap cadira ,un pais depenent exclusivament de les ajudes perquè els polítics dels últims deu anys no han sepigut crea una forma de vida que fa que la riquesa arribi a totes les capes de la societat i ara sols queda un pais empobrit sense prespectives i depenent totalment per poder viure les famílies de les ajudes perquè els sous són miserables ,ojala tots aquest polítics és poguessin emmirallar amb al Sr Óscar Ribas ,estima al pais, si estigués al govern revertiria aquesta situació de podredumbre que tenim avui a les esferes polítiques ,polítics sense idees i prespectives de pais .gràcies

    Respondre
  • #8 Toni
    (22/01/19 11:01)

    El Ministre Torres, que l'ha cagat amb tot el que ha tocat. Si DA no te ningú de millor, qualsevol altre opció política és més bona.

    Respondre
  • #7 juanito
    (22/01/19 10:50)

    John galt va dir..
    ben dit senyor. a part d´aixo, el sr jover no es el ministre d´educacio al qual el constitucional li acaba d´anul.lar el concurs de 20 profes de fa 2-3 anys i que s ha de repetir? aquesta es la recompensa???
    jo tambe vull ser ministre llavors, la faig ben grossa i encara em donaran una prima. gran pais, millors politics.

    Respondre
  • #6 John galt
    (22/01/19 10:26)

    En qualsevol cas, el titular haria de ser "Espot mantindria", sense donar per fet que guaynara les eleccions. O es que el periodista sap algo que la resta desconeixem?

    Respondre
Veure’n més
15
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts