Augmenten els atestats per gossos perillosos

Els banders van imposar tres sancions molt greus per caçar de nit sense tenir permís

Augmenten els atestats per gossos perillosos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cos de banders va presentar 81 atestats el 2018, la majoria dels quals van acabar amb sanció, per casos relacionats amb els gossos perillosos, segons va detallar ahir el seu director, Miquel Rossell. Aquesta xifra s’ha multiplicat per vuit en els darrers quatre anys i representa un increment del 700%, ja que el 2015 va ser només de 10. Segons Rossell, això s’explica principalment perquè la regulació sobre aquests animals ja fa temps que està vigent “i des del cos hem endurit els controls perquè els propietaris han tingut temps de posar-se al dia”, i va afegir que les principals causes són que l’animal no porti el morrió o que no porti el xip identificatiu corresponent. En total, els banders van realitzar 181 intervencions l’any passat relacionades amb gossos perillosos però només 81 van derivar en atestat.

El director del cos també va explicar que les denuncies a la caça van disminuir dels 25 casos del 2017 als 15 del 2018, dels quals vuit es consideren lleus, la majoria per retornar les anelles fora del període, cinc més van ser greus i tres molt greus, per caçar de nit sense autorització i per desplaçar i transportar una peça d’una manera prohibida. Rossell va explicar que aquestes sancions poden anar dels 30 als 3.000 euros, si són molt greus, i entre un i tres anys de pèrdua del carnet de caça.

Els controls sobre la caça van caure fins als 438, un 30% respecte al 2017, i una xifra més pròxima a la del 2015, quan n’hi va haver 432. Segons Rossell, l’explicació rau en el fet que aquests dos anys es van fer menys batudes administratives i els controls relacionats amb el porc senglar. Des del cos també es posava l’accent en els focs, en què els atestats es mantenen en els sis del 2015 i 2016, però van pujar el 2017, i les 10 intervencions per vessament d’hidrocarburs al riu.

El cos de banders està format actualment per una vintena de persones i Rossell assegura que disposen de prou finançament.

tracking