Balanç

Els banders sancionen 81 propietaris de gossos perillosos l'any passat

El cos ha augmentat la vigilància en llocs d'esbarjo, zones habitades i pròximes als centres escolars

Els banders sancionen 81 propietaris de gossos perillosos l'any 2018SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos de banders ha tancat el 2018 amb 81 sancions a propietaris de gossos perillosos, vint casos més d'atestats que l'any 2017. El director del cos, Miquel Rossell, ha assegurat que aquestes dades es deuen a l'augment de la vigilància en llocs d'esbarjo, zones habitades i pròximes als centres escolars. A la roda de premsa de presentació del balanç, Rossell ha insistit en la sensibilització dels propietaris perquè coneguin la normativa. Pel que fa a la caça, els banders han sancionat quinze caçadors, tres d'ells amb sancions molt greus per caçar de nit sense autorització, cinc de greus i vuit de lleus. La meitat d'aquests la causa de la multa ha estat el retorn de les anelles fora del període establert. Pel que fa a l'import de les sancions, aquest ha oscil·lat entre els 30 i els 3.000 euros, així com en la retirada d'un a tres anys del permís de caça. El cos de banders, en aquest sentit, ha constatat una disminució en el nombre de demandes de batudes administratives i els controls relacionats amb el porc senglar, baixant així el nombre de controls a 438, un 30% menys que en 2017.

En referència a la pesca, el cos de banders ha anunciat que s'ha mantingut a la baixa el nombre de controls, a causa d'una major conscienciació dels pescadors i el seu respecte a la normativa. En 2018 s'han fet 592 controls, un 32% menys respecte de fa dos anys i, tot i augmentar el nombre d'atestats, de 4 al 2017 a 9 al 2018, s'ha reduït el nombre de sancions, de 16 a 14; la gran majoria per pescar sense llicència o sense permís d'acotat. Pel que fa als atestats de focs, aquests s'han situat en la línia de la pesca, per sota de la desena, segons les dades presentades pel cos forestal.

Per últim, actualment el cos de banders compta amb 20 agents. En aquest sentit, Miquel Rossell s'ha refermat en la idea que el cos es troba "suficientment" finançat i ha assegurat que "no cal un augment en el pressupost" destinat al mateix.

tracking