x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Afers socials

El servei de mediació atén 193 parelles en procés de separació

El 46% dels companys que inicien un procés al departament de l'administració de justícia acaben en un acord
El ministre Xavier Espot i la tècnica Loli Terrón a la roda de premsa sobre el servei de mediació, aquest matí

Xavier Espot i Loli Terrón a la roda de premsa sobre el servei de mediació de parelles

El ministre Xavier Espot i la tècnica Loli Terrón a la roda de premsa sobre el servei de mediació, aquest matí

SFGA
Actualitzada 21/01/2019 a les 18:44
El servei de mediació ha atès 193 parelles durant el 2018, de les quals 163 van iniciar un procés de mediació, un 16% més respecte a l'any anterior. El 46% de les parelles que van iniciar un procés de mediació al servei del departament de l'administració de justícia van acabar en un acord, mentre que el 27% es troben en procés, un 14% van requerir l'actuació d'un advocat, el 10% va abandonar el procés i solament un 3% es van reconciliar. Pel que fa al tipus de procés de mediació, un 64% de les parelles van acudir al servei en procés de separació, mentre que un 36% ho va fer per prendre mesures paternofilials.
D'altra banda, en relació a la resolució del conflicte, la tècnica d'Atenció Social, Loli Terrón, ha destacat positivament l'increment de situacions en què s'acorda una custòdia compartida, que és la via prioritària perquè permet als infants continuar mantenint la convivència tant amb el pare com amb la mare. Així, en els casos resolts per mediació, el 47% es van tancar amb custòdia compartida, i el 42% amb la custòdia per a la mare, mentre que només un 1% va acordar la custòdia per al pare. En aquest sentit, el ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, ha indicat que l'objectiu és promoure la mediació informant de les conseqüències perjudicials en els fills que es troben immersos en separacions conflictives, i prevenir sobre l'aparició de dificultats en els menors.

Pel que fa al perfil majoritari de les parelles, normalment són casades d'entre 41 i 45 anys, de nacionalitat andorrana primerament i seguida de l'espanyola, amb un fill d'entre 4 i 6 anys de nacionalitat andorrana i residents a Andorra la Vella. Pel que fa als estudis, majoritàriament les parelles posseeixen estudis primaris els homes i les dones secundaris. El principal sector laboral dels homes és la construcció i serveis, mentre que el de les dones és el comerç.
Etiquetes
  • #4 Josep
    (21/01/19 21:46)

    Totalment d'acord amb tots dos comentaris

    Respondre
  • #3 Ignacio
    (21/01/19 21:11)

    Los daños colaterales son la parte más débil,los hijos. Mas de 1400 jóvenes en Andorra padecen algún tipo de trastorno de conducta en Andorra,toda una epidemia. 

    Respondre
  • #2 pare separat
    (21/01/19 19:39)

    Si arrives a batllia perquè no hi ha un acord "amigable",ja ho pots donar tot per perdut,com pare es clar,com a mare tot full,un xollo vaja!!!

    Respondre
  • #1 Joan
    (21/01/19 18:07)

    Aquest és el resultat de la guerra de sexes, mal anomenada ideologia de gènere, la violència de gènere i el canvi en els patrons sexuals, aquí no quedarà una parella hetero a 10 anys vista, i de fills, ja ni t'explico.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts