Inversió estrangera

Nice Fruit obre un centre d'investigació alimentària a Aixovall

Nice Fruit ha decidit continuar la seva aposta per Andorra com a nucli de la companyia després que ja instal·lés a la capital la seva seu central amb l’obertura d’un centre d’investigació i desenvolupament a Aixovall. L’empresa disposa d’una patent mundial que permet la congelació alimentària, sense la introducció d’additius o conservants, impedint que es perdin les propietats.

Nice Fruit obre un centre d'investigació alimentària a AixovallFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nice Fruit obre un laboratori d’investigació en biologia alimentària en una nau industrial d’Aixovall amb una inversió al voltant dels 2,5 milions d’euros. El nou centre s’anomena Nice Tech i comptarà amb una quarantena d’empleats. Nice Fruit decideix així continuar la seva aposta per Andorra com a nucli de la companyia després que ja instal·lés la seva seu central. L’empresa disposa d’una patent mundial que permet la congelació alimentària, sense la introducció d’additius o conservants, que permet que no es perdin les propietats. A efectes pràctics, “quan es descongelen és com si mai haguessin estat congelats, com si fossin frescos”, segons va explicar el president de Nice Fruit, Josep Maria Roger. La tecnologia permet mantenir les mateixes propietats nutritives, la mateixa textura i la mateixa aparença que els productes frescos, però amb tots els avantatges dels productes ready to eat i amb tres anys de vida. Roger va indicar que “permet portar fruita a qualsevol lloc del món, per exemple a les plataformes petrolieres a Noruega”.

Les noves instal·lacions, batejades com a Nice Tech Center, albergaran laboratoris amb equips d’última generació i tres àrees diferents i independents per a la recerca de biotecnologia relativa a la fruita i vegetals, la carn i el peix. Comptarà amb socis per a la investigació en aquest nou centre a líders mundials del sector com Pilmico Animal Nutrition, del sector porcí, o Saint Andrews, el major productor de musclos del món. Nice Tech “és una aposta per continuar el creixement i la innovació tecnològica aplicada a l’alimentació”. El centre tècnic comptarà amb biòlegs, científics, desenvolupadors, enginyers i altres especialistes en biotecnologia alimentària.

SEGUIR INNOVANT

El laboratori està destinat a seguir innovant el procés perquè “cada aliment és diferent i, per exemple, no es congela igual una taronja de València que una del Marroc, ja que tenen diferències que s’han d’incloure en els paràmetres”. La investigació és una part fonamental d’una empresa que ara està en un procés d’expansió d’acord amb el fet que la quantitat de productes alimentaris que passarà a treballar és molt més gran. L’obertura del laboratori coincideix amb el canvi de nom de l’empresa, que deixarà de dir-se Nice Fruit per passar a anomenar-se Nice Tech, perquè la fruita ha deixat de ser l’únic tipus de producte que s’ofereix.

Un dels factors clau en l’èxit de la companyia arriba per l’aposta d’implantar les fàbriques al lloc d’origen dels productes. Aquest plantejament permet que els productes arribin immediatament després de ser collits. Josep Maria Roger va comentar que “un element determinant és que la nostra tecnologia permet que la fruita maduri a l’arbre fins al seu punt òptim, a diferència d’altres processos en què s’ha d’agafar verda perquè vagi madurant durant el transport”. Compta actualment amb tres fàbriques situades a Castellbisbal, Filipines (on està associada a Piña del Monte) i el Marroc (associat amb Les Domaines Agricoles).

MENYS C02

Nice Tech manifesta que el seu model “no representa només una revolució tecnològica” sinó que “permet zero malbaratament d’aliments, un consum més eficient i redueix les emissions de CO2 en fabricar al lloc d’origen i transportar només el producte final”. Comercialitza els seus productes a través de grans distribuïdores mundials, cadenes hoteleres i d’alimentació. Alguns dels seus clients més destacats són Mc Donald’s, 7-Eleven, Hard Rock o Marriot.

El suport de Govern i Actua és “espectacular”

Josep Maria Roger es va mostrar molt satisfet de com s’ha acollit la companyia a Andorra i el suport que ens han donat “tant des d’Actua com des de Govern només es pot qualificar d’espectacular”. Es mostra “molt content” d’haver pres la decisió de traslladar al Principat la seva seu central i “la millor forma de demostrar el nostre compromís amb el país és obrir aquest nou espai tecnològic amb una inversió important”. El president de Nice Fruit va incidiren que l’empresa disposa d’oficines a quatre països i és present a més de quaranta. Roger va reiterar que està “encantat” amb Andorra i que ha rebut tot el suport que necessitava per al desenvolupament del projecte.

Nice Fruit obre un centre d'investigació alimentària a Aixovall

tracking