El Superior confirma l'expulsió del país d'un abusador de menors

El Tribunal Superior (TS) ha confirmat l’expulsió del Principat durant 5 anys d’un resident originari de la Seu d’Urgell condemnat per un delicte major d’agressió sexual a una menor d’edat.

El Superior confirma l'expulsió del país d'un abusador de menors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior (TS) ha confirmat l’expulsió del Principat durant 5 anys d’un resident originari de la Seu d’Urgell condemnat per un delicte major d’agressió sexual a una menor d’edat. D’aquesta manera, davant el recurs d’apel·lació del processat, el TS referma la sentència que la Batllia va dictar el 3 de setembre del 2018. L’home va interposar el recurs disconforme amb la resolució, assenyalant que el fet pel qual se’l condemna “és únic i aïllat i no és expressiu d’una conducta perillosa”. A més, el condemnat va justificar que s’havia “penedit” pels fets i va apuntar que “el fet de ser oriünd de la Seu d’Urgell no suposa que sigui més fàcil reiniciar la seva vida en família en aquesta vila”. Un últim argument que el Superior contraresta adduint que l’home va ser condemnat quan només feia tres mesos que vivia a Andorra per un succés “execrable”. “És evident que no tenia un arrelament consolidat al llarg del temps”, indiquen des del TS, i asseguren que “tornar a la situació anterior a la seva arribada al país no havia de resultar difícil”.

En el moment dels fets, l’home convivia al Principat amb la seva dona i els dos fills menors d’ambdós, i també treballava al país. El condemnat va ser detingut en el mateix moment de l’abús a la víctima, una nena de menys de 16 anys, i va ingressar a presó amb una pena de 16 mesos, dels quals 5 ferms en règim de semillibertat. Una condemna que va complir fins al passat 10 d’agost del 2017.

tracking