Justicía

Absolt un dels dos acusat de vendre dos iPhones falsificats

El Tribunal de Corts va absoldre un dels dos processats per haver venut a un mòbil iPhone falsificat, i va condemnar un segon, que no va assistir a la lectura de la pena, a vuit mesos de presó condicional per aquests mateixos fets.

Absolt un dels dos acusat de vendre dos iPhones falsificats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va absoldre un dels dos processats per haver venut a un mòbil iPhone falsificat, i va condemnar un segon, que no va assistir a la lectura de la pena, a vuit mesos de presó condicional per aquests mateixos fets. El tribunal va acceptar d’aquesta manera, la defensa del primer, que va presentar el registre de l’empresa on consta que durant l’hora dels fets estava treballant en una estació i que, per tant, ell no era la persona que havia participat en el delicte. A més, l’acusat el va identificar com una persona que conduïa un vehicle, quan el jove va demostrar que no tenia ni vehicle, ni tan sols carnet.

Els fets van succeir el 2016, quan el demandant va comprar per 600 euros i a través d’una aplicació un mòbil iPhone, encara amb el precinte. Segons va relatar durant el judici, el jove que li va vendre li va presentar un tiquet de compra d’una botiga de la Seu d’Urgell, però després de fer la transacció, es va adonar que era fals i es va dirigir a la policia per posar una denúncia. Més tard, va tornar a l’aplicació per veure si els podia localitzar i va trobar una segona oferta de les mateixes característiques. Va tornar a quedar amb ell, però aquesta vegada el venedor era un jove diferent, això sí, li va oferir com a certificat de venda el mateix tiquet que en la primera operació. Segons va detallar en la vista oral, el jove va sortir corrent quan el demandant el va acusar de vendre un mòbil fals i va deixar enrere la prova del tiquet, que va ser aprofitada pel ministeri fiscal per acusar-los també per haver comès un delicte de crear i usar un document fals.

L’acusació pública va demanar 12 mesos de presó condicional amb un termini de suspensió de la pena de 24 mesos per als dos joves, i al pagament d’una multa de 1.000 euros en concepte de responsabilitat civil, a més del pagament de 600 d’indemnització a l’afectat. Les defenses van demanar l’absolució.

tracking