Un cap de la 'trama PDVSA-BPA' serà extradit als EUA

Nervis Villalobos està processat per la Batllia pel saqueig de la petroliera

Un cap de la 'trama PDVSA-BPA' serà extradit als EUA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La justícia espanyola entregarà l’exviceministre d’Energia veneçolà Nervis Villalobos als Estats Units perquè respongui a la vintena de càrrecs dels quals se l’acusa per participar en operatives de corrupció amb funcionaris de Petróleos de Venezuela (PDVSA) a canvi d’obtenir concessions per a les empreses que pagaven els suborns. Villalobos també està processat per la Batllia, que va emetre una ordre per Interpol, a causa que se l’acusa de ser un dels caps del grup que va espoliar a través de BPA uns 2.000 milions d’euros de la petroliera.

Espanya també té dues causes pendents contra l’exviceministre, però ha decidit prestar sis mesos Villalobos als Estats Units perquè pugui declarar i fer front als càr­recs que se l’imputen. Villalobos, a més, va fer inversions milionàries als Estats Units per blanquejar els diners que obtenia de les comissions il·legals per les concessions multimilionàries en obres públiques de la petroliera.

Abans de mig any ha de tornar a Espanya perquè ha de respondre per diferents acusacions. Una és el suborn que paga Duro Felguera per poder accedir a les concessions de PDVSA. El mateix passa amb la companyia espa­nyola Elecnor. Els dos casos tenen relació amb Andorra ja que part del capital va passar per BPA i/o per les societats que BPA Serveis va crear per a Villalobos. L’exviceministre va fer una operativa d’inversió per blanqueig a Espa­nya en la mateixa línia que als Estats Units. Va comprar una urbanització a Marbella amb més de quaranta cases d’alt estànding. L’octubre del 2017 Espanya va detenir el polític veneçolà i li va embargar les propietats.

tracking