El fiscal vol a la presó quatre dels cinc acusats del 'cas Paradís'

El ministeri públic demana per als acusats dinou anys en total d’internament al centre penitenciari

El fiscal vol a la presó quatre dels cinc acusats del 'cas Paradís'Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri fiscal va demanar ahir un total de 19 anys de presó ferma per a quatre dels cinc acusats en el judici de l’operació Paradís que es va celebrar durant dos dies al Tribunal de Corts. Per al principal processat la fiscalia va demanar una pena de set anys de presó ferma i 50.000 euros de multa pel delicte d’introducció, possessió i venda de marihuana en gran quantitat, a més del delicte de venda de la droga a menors d’edat, alguns dels quals en situació de risc, en estar internats al centre d’acolliment d’infants del Principat en el moment dels fets.

La fiscalia també preveu per a aquest acusat, que va ser el primer detingut el maig del 2017 en el marc de l’operació, el delicte major de blanqueig de diners en considerar que va ser ell qui va comprar un Audi TT i un BMW Z4 amb diners provinents de la venda de marihuana i que, segons el fiscal, utilitzava per a la introducció de la droga al país. El ministeri públic també demana el decomís de l’Audi TT com a instrument de delicte i del BMW Z4 com a producte del blanqueig de diners. El processat fa 20 mesos que és en presó preventiva tot i que des del desembre es troba en règim domiciliari per patologies d’ansietat i al cor, una situació que el fiscal considera que hauria de canviar i ser traslladat de nou al centre penitenciari, ja que el Codi Penal no preveu el compliment de penes de presó fermes al domicili. Durant la perquisició a la casa de l’acusat es va trobar un quilo de marihuana i 3.000 euros en metàl·lic. La majoria de testimonis que van passar per la sala, alguns dels quals menors durant els fets, van admetre comprar droga a l’acusat.

Els altres tres processats van ser acusats dels mateixos delictes contra la salut pública, però no pel delicte de blanqueig. La fiscalia va demanar cinc anys de presó ferma i 15.000 euros de multa per a l’acusat que guardava un quilo de marihuana al balcó del pis on passava temps amb la seva xicota. El fiscal també acusa aquest processat, que fa 20 mesos que és a la Comella, d’una contravenció penal per consum de marihuana. D’altra banda, la fiscalia va demanar per a la seva parella, que va estar tres mesos al centre penitenciari, quatre anys de presó en part condicional segons consideri el tribunal, a més d’una multa de 10.000 euros. El ministeri públic també vol per al quart acusat, detingut el setembre del 2017 i que fa 16 mesos que és a la Comella, una pena de dos anys i mig de presó ferma, a més de 5.000 euros de multa, ja que considera provades la venda a menors d’edat i la introducció de droga al país. Finalment, per al cinquè acusat, al qual s’atribueix el delicte menor d’introducció i venda de marihuana, a més d’una contravenció penal de consum de l’estupefaent, es demanen sis mesos de presó condicional.

La defensa del principal acusat va reconèixer els fets quant a la venda de marihuana a menors, tal com va fer el processat durant la seva declaració. No obstant això, considera que tant la introducció de marihuana al Principat com el blanqueig de diners no queden provats i per això demana una pena de tres anys de presó, dos dels quals ferms i la resta condicional, i que compleixi la condemna al seu domicili. El lletrat del segon processat demana una pena de tres anys de presó, només ferma la que ja ha complert, i una multa de 5.000 euros. El representant legal de l’única acusada en va demanar l’absolució i de manera subsidiària primera l’aplicació d’encobriment i excloure la pena de presó. De manera subsidiària segona, la reducció de pena com a còmplice i una condemna d’un any i mig condicional. Finalment, el lletrat del quart acusat demana una pena condicional que no superi el temps que fa que és a la presó.

tracking