Reportatge

“En tinc més de 300 'pillant-ne'”

El Tribunal de Corts va jutjar ahir cinc processats per un cas de delictes contra la salut pública i blanqueig de diners en el marc de l’‘operació Paradís’, que el cos de policia va dur a terme el 2017 i en el qual es va decomissar una quantitat històrica de marihuana.

“En tinc més de 300 'pillant-ne'”POLICIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si la proves t’enamores.” D’aquesta manera es referia un dels acusats del cas que va celebrar ahir el Tribunal de Corts a la marihuana que venia, segons la fiscalia. D’altres frases aparegudes al vídeo que es va mostrar com a prova durant el judici feien referència que la droga a la qual es referia el processat era “la millor d’Andorra” i que tenia “més de 300 persones” que li’n compraven. Segons l’acusat, totes aquestes afirmacions eren només per fanfarronejar davant dels amics amb els quals parlava. Aquesta va ser la mateixa raó que va utilitzar el processat per explicar les fotografies que enviava dels cotxes que utilitzava o la citació d’una altra causa a Espanya que compartia amb els seus contactes. L’explicació d’aquest comportament, però, tal com va exposar el processat, té origen en la seva infantesa. Segons l’acusat, de petit va viure una situació traumàtica, tant per si mateixa com per les conseqüències que va tenir i la reacció que va generar en el seu entorn. El processat va explicar que aquesta situació el va obligar a fer un canvi a la seva vida. Un canvi que finalment l’ha portat a la Batllia. L’acusat, però, es va mostrar molt penedit dels seus actes i se’l va veure afectat durant el judici.

Aquest és un dels cinc processats que van ser jutjats ahir pel cas contra la salut pública i blanqueig de diners, en el marc de l’operació Paradís, que es va celebrar a Corts i que continuarà demà. En aquesta actuació, duta a terme del maig al setembre del 2017, es va produir el decomís de marihuana més gran de la història d’Andorra: 2.002 grams de droga, una marihuana que, segons el cos de policia, podia arribar a tenir un cost de 12.000 euros al mercat. La detenció de l’acusat esmentat abans va ser la primera de les sis que es van dur a terme i que es va originar després que el pare del processat digués a la duana que les bossetes de plàstic que tenia al cotxe, que se solen utilitzar per vendre la droga, eren del seu fill. Les restes de marihuana van posar en alerta la policia, que va avisar el departament d’estupefaents. Segons els agents que hi van participar, el primer detingut va revelar que la marihuana no la venia sol i va informar que hi havia un quilo de droga a la terrassa del pis d’Encamp on un amic i la seva parella passaven temps sovint. Això va permetre detenir-los. El primer està complint la presó preventiva a casa per un problema mèdic. Dels altres dos, que segueixen sent parella, l’un fa 20 mesos que és en presó preventiva a la Comella i l’altra s’hi va passar tres mesos. Dels altres dos acusats, només un compleix presó preventiva a la Comella, on fa 16 mesos que hi és. Tots estan acusats de delictes contra la salut pública i només un és jutjat pel blanqueig de diners en creure el fiscal que va pagar dos cotxes amb diners il·lícits, quelcom que els pares van negar en informar que van ser ells els que els van comprar.

La fiscalia té previst demanar avui penes de fins a set anys, segons la implicació en la suposada trama, mentre que la defensa pretén rebaixar les condemnes.

tracking