Ensenyament superior

La Universitat inicia el procés per escollir el nou rector

S’esgota el mandat de Miquel Nicolau però pot aspirar a la reelecció

La Universitat inicia el procés per escollir el nou rector

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat d’Andorra (UdA) ha posat en marxa el procés per a l’elecció del rector, ja que aquest any finalitza el mandat de l’actual, Miquel Nicolau. No obstant això, Nicolau podria aspirar a la reelecció si ho volgués. El procés d’elecció es farà mitjançant un concurs nacional i internacional –el BOPA va publicar ahir les bases de la convocatòria– “per garantir els principis de transparència, concurrència i publicitat, d’acord amb el que estableix la nova Llei de la Universitat d’Andorra, de l’any 2018”, tal com va comunicar ahir el centre d’ense­nyament superior a través d’un comunicat. Una llei que modifica les regles del joc quant a la durada del mandat del rector: a partir d’ara serà de 5 anys i n’hi haurà un màxim de dos de consecutius.

Les persones que vulguin aspirar al càrrec han d’adreçar una sol·licitud a l’UdA abans del 29 de març vinent. El 12 d’abril finalitzarà el termini per publicar la relació de candidats admesos i abans del 10 de maig el consell universitari (en què hi ha representació del Govern, del personal, d’estudiants, del sector empresarial i professional del país i també de les entitats privades que col·laboren amb l’UdA) haurà de resoldre la convocatòria i elegir el rector. El Govern haurà de ratificar el nomenament abans del 31 de maig.

Els requisits per presentar una candidatura són disposar d’una titulació de doctor, tenir experiència en docència i recerca universitària, també en gestió i lideratge i relacions internacional, i coneixement d’idiomes. Nicolau és el rector des de l’any 2015.

tracking