Societat

Quinze agressors han assistit als programes de violència masclista

Un d’ells, condemnat per violència de gènere, és el primer obligat per una sentència

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Una quinzena d’homes implicats en casos de violència de gènere ja han participat en el programa d’atenció per prevenir la reincidència. D’aquests, la majoria hi van assistir de manera voluntària, tres casos més van ser detectats i derivats des del servei especialitzat d’atenció a la infància (SEAI) i el darrer és el primer cas que ha d’acudir obligat per la sentència que el condemna per violència masclista. Així ho va afirmar ahir el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, amb motiu de la reunió de la comissió nacional de prevenció de la violència de gènere i domèstica. La reunió, presidida pel titular d’Afers Socials, va comptar amb la presència del ministre de Salut, Carles Álvarez, i dels tècnics especialistes en cada àrea.

Espot va explicar que a la reunió es va fer un balanç dels dar­rers sis mesos, des de l’última reunió de la comissió, en matèria de violència de gènere. El ministre d’Afers Socials va destacar com la guia de col·laboració i els nous protocols que es van implementar a l’estiu van millorar l’atenció sanitària i el tractament dels casos. Ara, la comissió de prevenció de la violència de gènere treballa en la creació de nous protocols d’actuació per al servei d’atenció i mediació prop de l’administració de la justícia, per als comuns i per al sistema educatiu. Així, Espot va assenyalar que en la reunió d’ahir es van presentar els primers esborranys i que aviat aquests es trametran als actors implicats perquè hi puguin fer les seves aportacions, amb l’objectiu que en la propera reunió de la comissió, la propera legislatura, es puguin aprovar.

D’altra banda, el ministre d’Afers Socials va explicar que en els darrers sis mesos s’ha impartit formació sobre violència de gènere al cos de bombers, amb la participació de 80 persones; al servei d’atenció sanitària, amb cinc participants, i amb els professors de la Universitat d’Andor­ra (UdA) i els advocats que formen part del torn d’ofici i del torn de guàrdia.

Quinze agressors han assistit als programes de violència masclista

tracking