x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Liberals va oferir a SDP un front comú amb el PS per “fer fora DA”

Bartumeu afirma que el fet que L’A hagi trucat a la porta progressista “potser és un signe de feblesa” del pacte de Gallardo i López.
El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, acompanyat de Víctor Naudi i Josep Roig, ahir.

Liberals va oferir a SDP un front comú amb el PS per “fer fora” DA

El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, acompanyat de Víctor Naudi i Josep Roig, ahir.

Carlos Gallardo
Actualitzada 16/01/2019 a les 12:15
Nou gir al guió de la hipotètica integració de Progressistes-SDP al pacte entre Liberals d’Andorra i el Partit Socialdemòcrata. Després que l’executiva de L’A aprovés la suma dels progressistes a l’acord i els socialdemòcrates deixessin la porta oberta a la triple entesa, ahir el president d’SDP, Jaume Bartumeu, va comparèixer davant la premsa per explicar el contingut de la trobada amb l’executiva de Liberals. “Dijous L’A va demanar de parlar amb nosaltres i ens va demanar que anéssim junts per fer fora DA”, va assegurar. En aquest sentit, Bartumeu va afegir que “quan se’ns va demanar mantenir aquesta reunió se’ns va anunciar el color, i el color era que havíem d’anar tots contra DA”.
De fet, el líder d’SDP va asse­nyalar que la delegació blava, formada per Jordi Gallardo, Amadeu Rossell i dos membres més de l’executiva, va anar més enllà durant la trobada i va fer “una altra introducció sobre que era important anar tots contra [Demòcrates] perquè si no guanyaria el candidat del Govern sortint”.


Rebuig a “l’escenari frontista”

Segons Jaume Bartumeu, els progressistes van rebutjar aquest “escenari frontista”. “Una cosa que no acceptem perquè no volem entrar en cap coalició de partits per anar contra ningú”, va justificar. Per aquest motiu, llavors els representants d’SDP van emplaçar els liberals a fer-los arribar una nova proposta per aconseguir fer fructificar la hipotètica triple entesa. No obstant això, el líder progressista va recordar que la reunió va ser dijous i que “a dia d’avui nosaltres no hem rebut cap proposta”. Així doncs, Bartumeu va voler deixar clar que no hi ha res de nou després de la trobada amb L’A i va insistir que “la situació és la mateixa” abans “que féssim la reunió”.
En tot cas, Bartumeu va subratllar que els progressistes “no esperen” cap nova proposta blava perquè “potser aquella reunió que se’ns demanava arribava una mica tard”. “Tampoc és allò que es pugui allargar gaire si és que realment se’ns arriba a fer una proposta”, va afegir.

El president d’SDP va voler posar l’accent en el fet que “no tenim cap nova proposta a formular” perquè la idea de “llistes transversals” va ser rebutjada pel PS i L’A en el seu moment.

“No hi ha cap negociació”
Precisament, el president d’SDP va emfatitzar que a hores d’ara “no hi ha cap negociació” amb Liberals d’Andorra, ja que “nosaltres no hem demanat parlar amb ningú”. De fet, Bartumeu va destacar que si ell mateix no va sol·licitar cap trobada “deu ser perquè no la devia necessitar en termes polítics”. En aquest punt, Jaume Bartumeu va admetre que “la sorpresa era generalitzada” a SDP quan els liberals van reclamar la trobada.


“Signe de feblesa”

El líder dels progressistes va considerar que el fet que Liberals d’Andorra hagi trucat a la seva porta pot indicar problemes en el si de l’aliança entre liberals i socialdemòcrates. “Pot ser que una vegada s’ha fet una coalició que es considera guanyadora, ja a les portes de presentar candidatures es va intentant ampliar-la, potser és un signe de feblesa”, va intuir.
Amb relació als possibles personalismes, Bartumeu va manifestar que ells “mai no van vetar ningú”. En qualsevol cas, el president d’SDP va sentenciar que la seva formació continua treballant per tancar el programa i preparar candidatures.
Etiquetes
Veure’n més
18
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts