Societat

Incidències a Tràmits, Immigració i Duana per un servidor caigut

El problema informàtic fa impossible tancar gestions com expedir la targeta de residència, renovar el passaport o el carnet de conduir

Sense tràmits a Immigració i Duana per un servidor caigutARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La caiguda d’un servidor del sistema informàtic del Govern segueix causant problemes als ciutadans i els empresaris que s'adrecen a Tràmits de Govern, al servei d’Immigració i al departament de Duana, ja que des d'ahir no poden finalitzar els tràmits per als quals s'han dirigit a les dues oficines. Així mateix, no es pot accedir a realitzar els tràmits electrònicament per mitjà de la pàgina 'e-tràmits'. Aquest fet ha causat indignació entre alguns dels usuaris, alguns dels quals han exposat que s'havien agafat festa o algunes hores per procedir a fer les gestions administratives.

Segons van explicar al Diari fonts de l’executiu ahir, la caiguda del servidor es va detectar la nit de diumenge i encara continua la incidència. Les mateixes fonts no van concretar quin tipus de tràmits van ser els que no es van poder realitzar durant tota la jornada d’ahir i van concretar que el problema al servidor afectava la seva finalització. És a dir, el programa informàtic permetia omplir les dades i les peticions dels sol·licitants, però a l’hora de validar el tràmit i donar-lo per acabat el problema amb el servidor impossibilitava finalitzar tot el procés. Les mateixes fonts de l’executiu van assegurar que les úniques oficines del Govern que van resultar afectades per la caiguda del servidor informàtic a l’hora de fer els tràmits van ser les del servei d’Immigració i el departament de Duana.

A tall d’exemple, hi va haver ciutadans que van anar al servei d’Immigració a tramitar el permís de residència i treball que després de més de tres hores d’espera, vist que el sistema informàtic no es podia recuperar, van decidir abandonar les instal·lacions i deixar-ho per a un altre dia amb la conseqüent pèrdua de temps. També hi va haver empreses que no van poder realitzar els tràmits habituals amb el departament de Duana, tenint en compte que dilluns és un dels dies amb més activitat després del descans del cap de setmana.

tracking