Política

López diu que el pacte amb SDP l'hauria de validar el partit

El PS vol reunir-se amb L’A a principi de la setmana vinent per conèixer el contingut de la trobada dels ‘blaus’ amb Progressistes-SDP

López diu que el pacte amb SDP l'hauria de validar el partitARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que l’executiva de Liberals d’Andorra aprovés la integració de Progressistes-SDP en la coalició amb el PS, ara la pilota està sobre la teulada dels socialdemòcrates. El president, Pere López, va explicar ahir que en qualsevol cas el partit hauria de ratificar la hipotètica suma dels progressistes a l’aliança. En declaracions als mitjans, López va apuntar que a hores d’ara des del PS es desconeix el contingut de la trobada que van mantenir L’A i SDP i que, per aquest motiu, demanaran una reunió amb els blaus per saber “què s’ha tractat” i “què hi ha de nou”. Segons el líder socialdemòcrata, aquesta reunió amb els de Jordi Gallardo podria tenir lloc “a principi de la setmana vinent” o “potser divendres”.

“Aquesta setmana serà del tot impossible tenint en compte la importància dels esdeveniments i de tota l’agenda política”, va justificar, tot referint-se a la protesta sindical de dimecres i a la sessió al Consell General de dijous. Un cop celebrada aquesta trobada, Pere López va afirmar que “a partir d’aquí el PS té uns procediments a la presa de decisions i una sèrie d’elements a l’hora de plantejar les qüestions”.

“Quan tinguem la informació de primera mà, si el partit ha de prendre alguna decisió o si s’ha de fer alguna reunió es farà”, va matisar, i va insistir que “l’única cosa que per a nosaltres té validesa serà quan puguem mantenir la reunió amb Liberals d’Andorra, i a partir d’aquí veurem si comença una nova etapa o si no hi ha res de nou”.

L'A va convidar el PS a reunir-se

En aquest sentit, el president del PS va voler deixar clar que al partit no s’ha fet “cap gestió” per informar-se del contingut de la reunió “de caràcter exploratori” entre SDP i L’A, si bé va apuntar que la direcció liberal “ens va manifestar la seva voluntat de fer aquesta reunió amb SDP i si nos­altres hi posàvem algun tipus d’impediment”. “Evidentment, qualsevol moviment ha de ser conegut per nosaltres”, hi va afegir. En aquesta línia, López va reconèixer que els liberals els “van oferir l’opció d’assistir [a la trobada amb els progressistes], però nosaltres vam preferir, si era un contacte preliminar, no ser-hi presents”.

Pel que fa a les distàncies personals amb el president d’SDP, Jaume Bartumeu, Pere López va posar en relleu que “nosaltres mai hem tingut una qüestió de persones damunt la taula”. “Mai no hi ha hagut personalisme en aquesta qüestió. Ni ha estat, ni és, ni serà cap mena de personalisme”, va subratllar. Finalment, López va manifestar que “el PS fins hores d’ara no ha tingut cap contacte amb SDP”.

Roig demana punts en comú

Precisament, el candidat d’SDP a cap de Govern, Josep Roig, va insistir en el fet que la incorporació dels progressistes a l’entesa entre L’A i el PS podria fructificar si “hi ha certs mínims programàtics” en comú. “A la gent progressista li costaria renunciar a certs principis”, va justificar.

De fet, Roig va recordar que ara des d’SDP estan en espera de rebre un document “de proposta política” per part de la formació blava i que el passaran a l’assemblea del partit, que haurà de validar la hipotètica suma al pacte. En qualsevol cas, el candidat va posar l’accent en el fet que “no imaginem que ens proposin una aliança de cadires o la justificació d’una aliança per poder fer fora ningú”. “Qualsevol cosa que no sigui un document amb uns punts per a la gent del país em semblaria fora de lloc i no s’inscriuria en allò que entenem com a aliança”, va manifestar.

En aquest punt, Josep Roig va parlar de “l’habitatge” o de “les pensions” i va tornar a rebutjar “un sumatori de partits o de sigles sense coherència”.

tracking