Política

David Rios aspira a ser candidat a Encamp

L’exprimer secretari del PS és un dels noms que baralla el partit en la llista conjunta amb L’A

David Rios aspira a ser candidat a EncampARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exprimer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), David Rios, és un dels noms que baralla el partit per a la llista territorial a la parròquia d’Encamp. “Estic allà”, reconeix Rios en ser preguntat per la seva presència a les llistes, tot i que al mateix temps afirma que encara no s’ha pres cap decisió final. “No ha arribat el moment i hi ha diferents noms sobre la taula, però encara no hem fet cap reunió”, diu Rios, que al 2015 ja va liderar les llistes del PS a la parròquia.

En tot cas, tant la formació socialdemòcrata com els liberals encara no han decidit definitivament els candidats que aniran a les llistes. Encamp és una de les parròquies on hi ha més bona sintonia entre els dos partits, que estan a l’oposició del comú. Allà on encara queda feina a fer és a Ordino, on el comitè parroquial del partit blau havia barallat la possibilitat d’anar en solitari pel perfil del PS, més escorat a l’esquerra, i per les opcions reals de guanyar en solitari. Al 2015, els Liberals van perdre davant de DA per una diferència de només 17 vots. Rios, però, assegura que els comitès parroquials estan treballant per arribar a un acord i “que s’està esperant el moment oportú per fer un pas endavant”. “Des de L’A s’ho estan pensant una mica més, però no hi ha problema”, remarca el polític, que afirma que des del PS es va acordar establir els pactes amb els liberals al màxim de parròquies possibles. En el cas del partit blau, l’última paraula sempre depèn del comitè parroquial.

Rios diu que no han posat cap data límit per culminar la llista conjunta i que no volen pressionar per evitar “que la cosa es torci”. “Cada parròquia té els seus tempos”, relata David Rios. Per la seva banda, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va carregar ahir durant l’escudella de la parròquia contra el PS i L’A pel pacte a les territorials i va dir que “costarà que qualli” entre els electors.

EL PS DONA SUPORT A LA PROTESTA DE TREBALLADORS PÚBLICS I PRIVATS DE DIMECRES

El PS va anunciar ahir que dona suport a la concentració convocada per dimecres a la tarda a la parcel·la on s’havia de construir The Cloud per protestar contra l’aprovació de la reforma de la Funció Pública i la retallada de drets per a les classes mitjanes i baixes. En un comunicat, la formació, que va culpar DA de la situació actual, afirma que comparteix “moltes de les reivindicacions” de la mobilització i que és “necessari” que la ciutadania “expressi de forma clara el seu rebuig contra la situació que es viu al Principat”. Pel partit liderat per Pere López, els canvis a la Llei de la Funció Pública suposaran “una important retallada de drets” per als treballadors públics i lamenta que el text no es tiri endavant amb el consens “necessari” de totes les parts implicades. El PS també critica les altres iniciatives de DA, com ara la reforma laboral, i retreu als taronja no haver actuat davant de l’increment de preus de l’habitatge o pel nivell de les pensions, que segons el partit, “en molts casos són insuficients per garantir un nivell de vida digne”. En aquest sentit, Pere López ha presentat una pregunta que haurà de ser resposta en la sessió de control per demanar el motiu pel qual el Govern no ha instaurat una tretzena paga per als jubilats que reben pensions més baixes. López també ha demanat al Govern si ja té actualitzats els preus de l’habitatge del 2018.

tracking