Tradicions

Encamp dona el tret de sortida a les escudelles populars

Encamp dona el tret de sortida a les escudelles popularsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encamp celebra aquest migdia (13 hores) la tradicional escudella de Sant Antoni a la plaça de Sant Miquel. D’aquesta manera, la localitat enceta la ronda d’aquesta tradició popular que es commemora a totes les parròquies per aquestes dates.

Abans de la benedicció i degustació de l’escudella, tindran lloc els tradicionals Encants de Sant Antoni, en què els manadors del comú, juntament amb el rector de la parròquia, subhasten productes alimentaris com ara coques, botifarres, embotits o peus de porc. Tot el que es recapta es destina a donacions socials.

L’escudella de Sant Antoni, que es va començar a celebrar el 1987, té lloc el diumenge més proper a Sant Antoni Abat, que es commemora el 17 de gener. Al Pas de la Casa, la tradició es farà diumenge que ve.

La següent ronda tindrà lloc dijous amb l’escudella d’Andorra la Vella, que enguany celebra el 50è aniversari. L’esdeveniment tindrà lloc a la plaça Guillemó. El mateix dia, també es commemorarà la tradició a Escaldes-Engordany, que serà dirigida per l’Associació Amics del Pont dels Escalls. L’escudella es farà a partir de la una del migdia a la plaça dels Dos Valires. A la Massana tampoc faltaran a la cita. La parròquia organitza una missa a la capella de Sant Antoni de la Grella, on es podrà assistir gràcies a un bus gratuït. A les dotze, els tradicionals Encants populars donaran pas a l’escudella una hora més tard, a la plaça de les Fontetes.

De cara a diumenge que ve, a banda de l’escudella del Pas de la Casa, també se celebraran les de Sant Julià de Lòria i Canillo. La festivitat a la parròquia laurediana tindrà lloc a la plaça de la Germandat a la una del migdia. La de Canillo se celebrarà a la mateixa hora a la plaça del Telecabina. Està previst que s’hi facin servir fins a setanta quilos de botifarra, quaranta quilos de peus de porc, quaranta-cinc quilos de mongeta blanca i cinquanta-cinc quilos de mandonguilles.

tracking