Meteorologia

El sector d'Arinsal torna a estar tancat a causa del vent

L'estació preveu obrir aquest cap de setmana el 83% de les pistes gràcies a la neu nova

Les darreres nevades permetran obrir més pistes i remuntadors el cap de setmanaVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fort vent que està bufant aquests dies està provocant que el sector d'Arinsal no pugui obrir. Per solucionar aquest incovenient, segueix a disposició dels clients dos autobusos per qui vulguin anar del poble fins al telecabina de la Massana. Les nevades a cotes altes han beneficiat les estacions, que augmenten la superfície esquiable i el gruix de cara al cap de setmana. Ordino Arcalís espera obrir el 90% de les instal·lacions amb un gruix de neu pols d’entre 40 i 70 centímetres. A més, a partir de dilluns, els esquiadors que vagin cinc dies rebran un passi per a un altre a Grandvalira, amb un màxim de quatre cops aquesta temporada. Des de Pal Arinsal, gràcies a la neu nova es podrà obrir el 83% de les pistes, gairebé 20 punts més del previst a principi de setmana, i des de Grandvalira asseguren que podran obrir 170 quilòmetres esquiables, amb 12 centímetres de gruix i el 80% dels remuntadors.

La previsió de tots els camps de neu és que baixarà la intensitat del vent, que ahir va afectar especialment les estacions de Vallnord. A Pal Arinsal, aquesta segona zona va estar tancada tot el dia, mentre que la primera només va obrir fins a la zona del Cubil. Arcalís també va patir força, ja que no van poder obrir cap dels telecadires i tampoc el nou telecabina Tristaina. Només els teleesquís van estar operatius i cap al migdia es va recuperar el telecadira de l’Abarsetar. La zona de la Coma, però, va restar incomunicada tot el dia, i finalment a Grandvalira la situació del vent va impedir l’obertura prevista de tot el sector de Canillo i només es va poder fer de forma parcial. A més, la connexió entre Canillo i el Tarter i la de Soldeu amb Grau Roig es van haver de tancar.

El cap d’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, va indicar que el vent havia dificultat la conducció i que França havia restringir l’accés a l’RN-22 als vehicles de 19 tones, una situació que el gerent dels transportistes, Víctor Filloy, va dir que no els havia afectat perquè els havien avisat amb temps.

tracking