Educació

Els estudiants del MIT tornen a donar classes als centres del país

Els estudiants del MIT tornen a donar classes als centres del paísSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estudiants del Massachusetts Institute of Technology (MIT) han tornat a Andorra per donar classes en diferents centres del país. L’activitat, que s’emmarca dins el programa Global Teaching Lab de MISTI, se celebra per segon any consecutiu al país i forma part del conveni de col·laboració entre el MIT i el ministeri d’Educació. D’aquesta manera, tal com va explicar ahir el titular d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, des d’ahir fins a l’1 de febrer cinc alumnes del prestigiós centre dels Estats Units impartiran classes en anglès d’assignatures vinculades a la ciència als estudiants de batxillerat del Principat. En concret, Jover va apuntar que els cinc alumnes estan repartits entre el Sant Ermengol, el col·legi María Moliner, el centre de formació professional d’Aixovall, el Lycée Comte de Foix i l’Escola andorrana.

El ministre va destacar que al MISTI hi participen “una vintena de països i situa Andorra en una molt bona posició”, i va recordar que l’experiència es pot dur a terme gràcies a la subvenció de 12.000 euros de Vall Banc. A més, Jover va afirmar que aquest programa té l’objectiu de millorar les competències en anglès dels estudiants i alhora el seu nivell en ciències, així com “plantar una llavor per generar vocacions científiques”. Segons va apuntar Eric Jover, al llarg de la seva estada aquests estudiants estan allotjats amb famílies dels diferents centres educatius. En paral·lel, el titular d’Educació va avançar que del 14 al 18 de gener Andorra acollirà una trobada d’investigadors del MIT que girarà al voltant del City Science. Es tracta d’un model de ciutat interactiva i interconnectada en què està treballant a hores d’ara Actua.

Precisament, des d’Actua van informar ahir que organitzaran un taller en el qual un professional de Google formarà de franc empresaris del país. L’activitat tindrà lloc el 29 i el 30 de gener i les inscripcions es poden fer a la pàgina web de l’ens d’innovació.

tracking