Societat

Les ràfegues de vent obliguen a tancar Pal i Arinsal i alguns ginys a Grandvalira

És necessari l’ús d’equipaments especials a la carretera d’accés a França per la neu i el vent

Les ràfegues de vent obliguen a tancar Pal i Arinsal i alguns ginys a GrandvaliraVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fort vent que va bufar ahir al Principat, arribant als 70 quilòmetres per hora al fons de la vall i als 120 als cims, va provocar afectacions de diferent grau a les estacions d’esquí. Les ràfegues van obligar a tancar progressivament les estacions d’Arinsal i Pal per seguretat i protecció dels usuaris fins a tancar totalment tot el domini a les tres de la tarda, dues hores abans del final de la jornada. L’estació d’Arinsal va posar un bus llançadora a disposició dels esquiadors que necessitessin traslladar-se al telecabina de la Massana. En canvi, l’estació d’Ordino Arcalís no va patir cap afectació i va funcionar amb normalitat. Dels catorze remuntadors del camp de neu van estar en funcionament dotze.

D’altra banda, a Grandvalira es van produir talls puntuals per la irregularitat del mal temps. Així, a primera hora del matí es va haver de tancar l’enllaç del telecadira que uneix els sectors d’Encamp i Grau Roig, i es va tornar a reobrir quan el vent es va aturar. Al telecadira de Soldeu també es va alternar el correcte funcionament amb tancaments puntuals a causa de les fortes ràfegues. L’episodi de fort vent continuarà fins avui al migdia i anirà acompanyat de neu. Es preveu que a les cotes més altes s’acumulin entre 10 i 15 centímetres de neu.

Tot i les fortes ràfegues, ni els bombers ni Protecció Civil es van activar per cap incident relacionat amb el vent. Des de Protecció Civil es va informar que la combinació de neu, vent i temperatures baixes van fer necessaris els equipaments a la carretera d’accés a França, on, seguint les previsions meteorològiques, també es van produir restriccions per als camions de més de 19 tones durant el dia d’ahir, una situació que es podria allargar fins dissabte. La predicció apunta nevades fins avui al migdia.

tracking