TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Successos

Ferida greument una dona en un xoc múltiple

La víctima va perdre el control del cotxe i va envair el carril contrari de la CG-1, impactant amb un vehicle que alhora va topar amb un altre de la policia

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La jornada d’ahir es va tancar amb un total de nou persones amb ferides de diversa consideració en diferents accidents de trànsit al país. Del dimarts negre a les carreteres andorranes, però, l’incident més rellevant es va produir pels volts de les 9.30 hores al quilòmetre 5,27 de la CG-1, situat entre les rotondes de la Margineda i d’Aixovall. Segons va informar la policia, una dona resident de 57 anys que conduïa un Volkswagen Passat amb matrícula del Principat va perdre el control del vehicle mentre circulava en direcció Sant Julià de Lòria. Llavors, la dona va envair el carril contrari i va topar frontalment contra un Volvo XC60 amb matrícula espanyola, conduït per un home no resident de 48 anys. A conseqüència d’aquest xoc, el vehicle espanyol va fer un gir de 180 graus sobre si mateix i va impactar contra un cotxe de la policia andorrana, que també circulava en direcció pujada, pilotat per un agent de 59 anys.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar diversos efectius de la policia, dos camions de bombers i dues ambulàncies, que van atendre les tres víctimes. En declaracions al Diari, el cap de guàrdia i coordinador de l’operatiu dels bombers, Òscar Llovet, va explicar que la dona va haver de ser excarcerada “perquè estava atrapada a l’interior del vehicle”.

Evacuació i afectació viària

En aquest sentit, a causa de les ferides de gravetat, el servei urgent mèdic la va traslladar amb celeritat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, on va ingressar amb policontusions per tot el cos i fractures al braç i a la cama. Precisament, fonts mèdiques van indicar que la dona de 57 anys va ser intervinguda quirúrgicament de la cama i a hores d’ara roman estable a l’UCI. El pronòstic, però, és reservat.

Els altres dos afectats, l’home de 48 anys i l’agent de policia, van poder sortir pel seu propi peu dels vehicles, si bé també van haver de ser evacuats a l’hospital a causa de molèsties, especialment a les cervicals. No obstant això, ambdós van rebre l’alta a les 16.30 hores. En paral·lel, el sinistre va provocar importants afectacions en el trànsit.

Segons van apuntar des del servei de Mobilitat, la policia va tallar la circulació en els dos car­rils per netejar la calçada. Un fet que va causar importants retencions des de l’avinguda laurediana de Francesc Cairat en sentit Andorra la Vella, així com problemes en sentit baixada des de l’Estadi Comunal. El tall, però, es va aixecar a les 10 hores, quan els agents van desviar la circulació de pujada i baixada per l’interior de la benzinera que hi ha a tocar de la carretera, donant pas alternatiu. Precisament, ahir al matí un altre accident va congestionar el trànsit viari al centre del país. El sinistre va tenir lloc pels volts de les 8.50 hores a l’avinguda Salou de la capital, quan un turisme conduït en sentit sud per una resident de 32 anys va envair el carril contrari i va col·lidir frontalment amb un altre vehicle, pilotat per un home resident de 70 anys. Ambdós van ser atesos al lloc dels fets i no van haver de ser traslladats a l’hospital. Pel que fa al trànsit, la policia va desviar la circulació de baixada pel carrer Prat Salit, mentre que a la de pujada es va mantenir la normalitat. Per tot, Mobilitat va registrar retencions en sentit nord fins a la rotonda de la Margineda i en sentit sud fins a la rotonda de les Costes.

Caiguda per un barranc

D’altra banda, un dels accidents més aparatosos d’ahir va tenir lloc a la carretera de la Peguera de Sant Julià de Lòria a les 5.30 hores, quan un sol vehicle va trencar la barana protectora de la via i es va precipitar per un bar­ranc d’uns deu metres d’altura. El conductor, un resident de 20 anys, i les passatgeres, dues residents de 18 i 19 anys, van sortir del turisme pel seu propi peu. No obstant això, tots tres van resultar ferits lleument i van rebre l’alta de l’hospital a les poques hores. Segons va informar la policia, el conductor va donar positiu en alcoholèmia amb 0,81 g/l, motiu pel qual va ser detingut.

Finalment, el cos va comunicar un accident a les 12 hores a l’avinguda Sant Antoni de la Massana, en què dos turismes van xocar frontalment. La conductora d’un dels cotxes implicats, una resident de 52 anys, va resultar ferida lleument.

Ferida greument una dona en un xoc múltiple

Ferida greument una dona en un xoc múltiple

Ferida greument una dona en un xoc múltiple

tracking