La nova propietat

Messi i Cesc han entrat com a inversors a l'FC Andorra

El 10 del Barça i l’exjugador del Chelsea han estat des de l’inici dins el projecte però la seva inversió és menor que la del grup Kosmos

Messi i Cesc han entrat com a inversors a l'FC AndorraFC BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des que es va fer oficial la compra del Futbol Club Andorra per part del grup Kosmos, empresa creada i presidida per Gerard Piqué, dia a dia s’han anat succeint les notícies en clau de fitxatges, altes, baixes i aspiracions d’un projecte que vol portar l’entitat tricolor fins al futbol professional. Fins ahir, l’últim nom que s’havia vinculat de manera directa a la iniciativa era el de l’empresa japonesa Rakuten, gegant del comerç electrònic, que donava encara més entitat al nou escenari de l’equip del Principat.

Els dubtes sobre la voluntat del central blaugrana de crear un projecte sòlid es van esvaint amb el pas dels dies i l’última mostra és que, tal com va avançar el diari espanyol Sport, Leo Messi és un altre dels accionistes del nou FC Andorra, fet que va poder confirmar el Diari. Tot i que se’n desconeixen les quantitats, la intervenció econòmica de l’argentí no seria, ni de bon tros, tan elevada com la de Piqué, però és obvi que el seu nom dona una volada singular a la situació. A més, el Diari també ha pogut conèixer qui, fins avui, és l’últim futbolista que s’ha incorporat a l’accionariat, es tracta de l’exjugador del Barça i amic íntim dels dos astres culers Cesc Fàbregas. Amb aquesta tripleta es vol garantir que la voluntat de convertir el conjunt andorrà en un equip professional va de debò i prova d’això és que, tot i que se’n desconeix la identitat, Messi i Gerard Piqué compartirien altres negocis. Cal destacar que tant Cesc com el de Rosario formen part de l’accionariat des que es va fer efectiva la compra del club, però els noms de tots dos no s’han donat a conèixer fins ara.

Perfil discret però mediàtic

La notícia no ha arribat fins avui perquè la voluntat de Messi i Fàbregas és ocupar un rol totalment secundari en tots els sentits. La seva aportació de capital és menor i sobretot volen mantenir-se allunyats dels focus que envolten un projecte que, sense que es conegués que ells dos entraven en joc, ja era prou mediàtic i havia causat un enrenou considerable tant al país com a Espanya.

Com està quedant palès, la cara visible de l’engranatge ha de ser Gerard Piqué, molt més acostumat a aparèixer en diversos escenaris i cada vegada més habitual en el món dels negocis, sobretot pel que fa al panorama esportiu.

Havia de venir a Andorra

Aprofitant que el tècnic de l’FC Barcelona, Ernesto Valverde, va donar ahir el dia lliure a la plantilla blaugrana després de la victòria de diumenge passat al Coliseum davant del Getafe (1-2), Gerard Piqué tenia programada una reunió al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. En aquesta trobada, el central del Barça, suposadament, havia de seguir posant les bases del projecte que lidera oficialment des del 3 de gener d’enguany, però per motius que es desconeixen es va veure obligat finalment a cancel·lar-la. Tot i que no hi ha propera data tancada, la reunió es durà a terme al país en el moment que el calendari doni una nova treva al Barça.

DESESTIMADA DEFINITIVAMENT L'OPCIÓ DE NICO RATTI, EL PORTER POT SER POL BALLESTÉ

En l’apartat de reforços, Nico Ratti, el porter de la UE Sant Julià, era el millor col·locat per ocupar la porteria tricolor. Petició expressa d’Albert Jorquera, que tenia l’argentí com a primera opció, Ratti no formarà finalment part del projecte. El conjunt lauredià, enrocat, no dona cap facilitat per a la seva sortida i la direcció esportiva de l’FC Andorra davant la necessitat de perfilar la plantilla ha activat una de les seves segones opcions. Es tracta de Pol Ballesté, porter de 23 anys format al futbol base del Barça i amb experiència al futbol andalús. Va militar al Màlaga juvenil, a l’Atlètic Malagueño, al Cadis i al Granada B, entre d’altres. Darrerament ha format part de l’UCAM Múrcia i el Badajoz i, actualment, es troba sense equip. Tot i que en portals com transfermarkt ja donen Ballesté com a jugador de l’Andorra, tal com va apuntar RTVA, el fitxatge no està resolt definitivament. En les darreres hores la situació s’ha encallat tot i que el porter i el seu representant podrien viatjar avui al Principat per tancar l’acord.

Messi i Cesc han entrat com a inversors a l'FC Andorra

tracking