Grandvalira tanca el Nadal amb 16.300 esquiadors diaris de mitjana

El domini repeteix xifres de l’any passat i Torreño destaca l’esforç per produir neu artificial

Els esquiadors de Grandvalira han pogut gaudir de la neu malgrat la manca de precipitacionsGrandvalira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Grandvalira ha tancat les festes de Nadal amb una mitjana de 16.300 esquiadors diaris, uns resultats molt similars als de la temporada passada, que van ser de 16.600. Els dies de més afluència van ser el 29 i 30 de desembre, amb una mitjana de 24.000 per dia. L’origen dels esquiadors que han vingut procedien de Catalunya, Madrid, València i el sud de França, però també s’ha registrat un augment d’usuaris d’altres destinacions més llunyanes com ara el Regne Unit o Rússia.

Des del domini s’apunta que els equips d’explotació han doblat esforços durant aquests dies per mantenir les pistes en les millors condicions possibles, malgrat la manca de precipitacions en forma de neu que hi ha hagut. Així, els equips de màquines han treballat en el condicionament de pistes, sumant un total de 6.411 hores des de l’inici de la temporada, una xifra que supera àmpliament els registres de les anteriors. També ho han fet els equips de canons que, sobretot en el segon tram de les vacances de Nadal i a causa de la baixada de les temperatures, han respost activament amb la posada en marxa de la xarxa d’innivació pràcticament de manera ininterrompuda. Cal destacar que la darrera nevada va tenir lloc el 17 de desembre passat.

El director general de Nevasa, Alfonso Torreño, es va mostrar “molt satisfet” per les xifres presentades, malgrat les dificultats que ha presentat l’inici de la temporada. “Estem molt satisfets amb el balanç del període de Nadal i el més rellevant és que en temporades complicades de neu Grandvalira continua sent una garantia per als esquiadors. Cal destacar la increïble feina dels equips que han més que doblat esforços per aconseguir un producte que ha satisfet els nostres esquiadors.”

En els pròxims dies, Grandvalira preveu l’obertura de més superfície esquiable, sempre que les condicions permetin mantenir activa la producció de neu. Per altra banda, està previst que a partir de dijous s’obri de forma parcial el sector de Canillo, que preveu l’enllaç amb el Tarter per telecadira.

Des del domini indiquen que entre demà i dijous les previsions meteorològiques apunten l’arribada a pistes d’algunes precipitacions en forma de neu.

LA XIFRA

6.000 ASSISTENTS. L’après-ski ha estat un dels principals atractius del domini. L’Abarset, al Tarter, s’ha convertit en un dels punts neuràlgics de l’après-ski amb actuacions de DJ. La ter­rassa ha comptat amb vuit festes que han aplegat més de 6.000 persones.

tracking