Govern apuja el salari mínim fins els 1.050 euros

Les noves mesures també inclouen la obligació d'incrementar l'IPC a salaris inferiors de 24.000 euros bruts anuals i prorrogar durant un any els contractes de lloguer que finalitzin al 2019

Govern apuja el salari mínim fins els 1.050 eurosAlexandra Muratet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Govern ha aprovat apujar el salari mínim dels 1.017 als 1.050 euros,xifraque representa un increment del 3,2%, mesura quetindràefecte sobre unes 3.000 persones. D'aquest increment també se'n beneficiaran les pensions més baixes i aquelles de jubilació, viduïtat i invalidesa que no arribin al salari mínim quan s'hagin cotitzat més de 25 anys.

Pel que fa a l'habitatge, la mesura destacada és la possibilitat de prorrogar un any més tots els contractes d'arrendament que vencin durant el 2019, de manera que només es pugui incrementar el preu en funció de l'IPC, una pròrroga que no tindrà efecte quan hi hagi un acord entre les dues parts per un nou contracte.

Tanmateix, segons ha fet saber el ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, i el ministre de Finances, Jordi Cinca, els empresaris tindran l'obligatorietat d'apujar aquells sous que siguin inferior a 24.000 euros bruts anuals, per jornada completa, en funció de l'increment de l'IPC.

Finalment, també s'introduirà una modificació a la Llei d'embargament perquè hi hagi tres subhastes en lloc de dos i que la primera d'elles sigui amb un preu de sortida del 90% de la valoració del bé (actualment la primera i la segona són el 70 i el 50%). Així, es vol evitar que s'adjudiquin els béns per un preu molt inferior al valor real, cosa que perjudica les persones que tenen dificultats econòmiques.

tracking