Habitatge

Llogar una habitació a la web costa 400 euros al mes i un llit, 250

El relloguer s’ha convertit en una pràctica habitual i bona part dels oferiments d’habitacions o llits els fan temporers cap a d’altres membres

Llogar una habitació a la web costa 400 euros al mes i un llit, 250

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Es lloga llit en habitació compartida” per 405 euros al mes, més fiança de 600. També es pot arrendar per dies pagant quinze euros. Aquest és un dels anuncis a Facebook, que s’ha convertit en el mercat paral·lel dels lloguers per a temporers. Hi ha múltiples pàgines que recullen tant les ofertes per a pisos, habitacions, llits o sofàs, com les peticions dels que necessiten urgentment un lloc on dormir. El perfil d’aquestes pàgines és en general de temporers que han aconseguit un pis i en relloguen una part a d’altres. I, per altra banda, els peticionaris són temporers amb permís de treball i feina que imploren un lloc on poder dormir.

Una anàlisi de les diferents pàgines web mostra com el relloguer d’una habitació per a una persona s’està cobrant a uns 400 euros. Aquesta xifra passa a ser de 500 quan és per a una parella. El lloguer d’un llit, en habitació compartida, se situa prop dels 250 euros. Aquests són els preus que s’estan oferint per a tota la temporada i als quals cal afegir que es demanen mesos de dipòsit (normalment dos) fins i tot quan només s’està rellogant un llit. El nivell de preus per a les persones que tan sols utilitzaran l’habitació, el llit o el sofà uns dies mentre troben l’allotjament definitiu encara és més car. Els llits s’estan oferint de 15 a 20 dòlars per dia. En els anuncis es pot comprovar que hi ha pisos pastera i que rellogar habitacions i llits a temporers s’ha convertit en un negoci. Fins i tot ja hi ha anuncis que ofereixen aquesta possibilitat a la Seu d’Urgell.

Els immobiliaris es mostren preocupats per aquesta pràctica, segons diferents fonts del sector, i consideren que s’està entrant en un descontrol perquè finalment tota aquesta operativa s’està fent en negre i sense cap paràmetre dels que estableix la llei. Les fonts consultades indiquen que cal entrar d’alguna manera a posar ordre en el mercat paral·lel dels lloguers perquè s’estan produint casos d’abusos evidents aprofitant-se de situacions crítiques.

tracking